2020-ban Göteborg és Malaga lesz a Turizmus Európai Fővárosa

Forrás: turizmus.com

 2019. október 10. 17:51

Az idei pályázaton 17 állam 35 városa vett részt, a szakmai zsűri végül a tíz leginkább kiemelkedő pályázat közül választotta ki a győzteseket.

Immár második alkalommal adták át a Turizmus Európai Fővárosa díjakat, az esemény házigazdája ezúttal az egyik tavalyi győztes város, Helsinki volt. A finn fővárosban az elmúlt napokban rendezték meg a tagországok szakminiszterei, az iparági szövetségek és az uniós döntéshozók részvételével az Európai Turisztikai Fórumot.

A szakmai zsűri döntése értelmében a 2020-ban a svédországi Göteborg és a spanyol Malaga városa viselheti a „Turizmus Európai Fővárosa” megtisztelő címet.

Négy további elismerést is kiosztottak: a holland Bredának az akadálymentesség területén, a szlovén Ljubljanának a digitalizáció, a svéd Göteborgnak a fenntarthatóság, míg a németországi Karlsruhénak a kulturális örökség és a kreativitás területén elért eredményei és kapcsolódó pályázata alapján.

Az egyik idei nyertes, Malaga

Fotó: Wikimedia Commons

Az idei pályázaton 17 tagállam 35 városa vett részt, a szakmai zsűri végül a tíz leginkább kiemelkedő pályázat közül választotta ki a győzteseket. A program célja nem csupán az intelligens és fenntartható megoldások elterjedésének segítése, de a városok és régiók közötti tapasztalatcsere, az aktívabb kapcsolattartás támogatása is.