A Liptói Régió most a szabadtéri élményekre fókuszál

Forrás: turizmus.com

 2020. május 25. 15:21

A szlovákiai Liptói Régió a koronavírus-járvány lecsendesedése után biztonságos úti célként várja újra régi és leendő rajongóit. A térség a járvány miatti kényszerű leállást a felújítási munkákra és a szigorúbb higiéniai feltételek megteremtésére használta ki.

„Lipót meg kell élni” – ez a fő szlogenje ennek a hatalmas hegyekkel övezett vidéknek, amelynek közepén terül el a liptószentmáriai víztározó gyönyörű tava.

A járvány után azonban nem elegendő a hagyományos szlogen. Liptó ma már arra összpontosít, hogy bebizonyítsa, képes az újrakezdésre.

„A szlovákok már túl sok időt töltöttek otthon a négy fal között. Mi alternatívát szeretnénk kínálni a számukra. Szebbé, aktívabbá – és én hiszek abban, hogy jobbá is – szeretnénk tenni az életüket. Ugyanis a természet a legjobb orvos, és a Liptó által kínált lehetőségek csodálatosak, megfelelőek minden korcsoport számára. Az itteni szállásadók és szolgáltatásokat nyújtók többsége nagy várakozással fogadta a járvánnyal kapcsolatos intézkedések enyhítését, és a hatóságok által foganatosított rendelkezések szigorú tiszteletben tartása mellett nyitottak újra” – közölte Ján Blcháč, a régió Területi Idegenforgalmi Szervezet igazgatótanácsának elnöke.

A Liptói Régió újra nyitva áll a látogatók előtt

Fotó: visitliptov.sk

A népszerű ZOO Kontakt állatkert is újra fogadja a látogatókat (hamarosan a Lepkekert is nyit), akik természetesen csak arcmaszkban és kézfertőtlenítését követően léphetnek a park területére. Az online jegyvásárlást már bevezették a létesítményben, ahol arra is ügyelnek, hogy a látogatók betartsák az egymás közötti kétméteres távolságot. és ne csoportosuljanak.

Megnyílt továbbá a miniatúrákat bemutató MINISLOVENSKO park, a térségben található számos múzeum, valamint a liptószentmiklósi Adrenalín centrum is.

A közelben található, szálláshelyeket kínáló Holiday Village Tatralandia is megnyitotta a kapuit és gasztronómiai különlegességekkel is (természetesen a teraszon!) várja a vendéget. Szolgáltatásait a biztonsági előírások szigorú betartásával lehet igénybe venni.

„A Covid-19 világjárvány miatt idei turisztikai projektünk aktualizálásán dolgozunk. A természetben való tartózkodásra helyezzük a hangsúlyt. Jelentős mértékben – elsősorban az e-bike segítségével – támogatni kívánjuk a kerékpározást, továbbá a gyermekes családoknak szóló programokat” – hangsúlyozta Darina Bartková a Liptói régió Területi Idegenforgalmi Szervezet irodájának igazgatója, aki arra is kitért, hogy programjaik többségével egyelőre a hazai vendégkört kívánják megszólítani.