Ain Dubai: a világ legnagyobb óriáskereke 2020-ban nyit meg

Forrás: turizmus.com

 2019. április 24. 14:45

Most már biztos, hogy az Ain Dubai elkészül a 2020-as dubaji Expóra, sőt azt is megtudtuk, hogy 250 méterével a szerkezet több mint 200 százalékkal lesz magasabb a valaha épített első óriáskeréknél.

Az Ain Dubai, vagyis a dubaji óriáskerék 5 tonna súlyú küllőkábelekből áll, amelyek a kereket a helyén tartják, és minden egyes állandó küllő hosszabb, mint egy profi focipálya. Sőt, az összes huzal hossza 2400 km, ami a Dubaj–Kairó távolságnak felel meg.


A kerék súlya éppen 16 Airbus A380-nak felel meg és felépítéséhez 25 százalékkal több acélt használtak fel, mint amennyi vasból az Eiffel-torony készült. Az Ain Dubai összesen 9000 tonna acélt tartalmaz.

Az Ain Dubai 250 méterrel a világ legmagasabb óriáskereke lesz – a második helyen az Egyesült Államokban található, Las Vegas-i High Roller tanyázik 167 méterrel, míg a harmadik az Egyesült Királyság fővárosában lévő London Eye 135 méterrel.

Ha az Ain Dubairól vagy a város ikonikus látnivalóiról – mint a Burdzs Kalifa vagy a Burdzs al-Arab – még többet szeretnél megtudni, akkor ismerd meg a Dubaj Szakértő (Dubai Expert) szórakoztató, magyar nyelvű online oktatóprogramot, ahol a játékosoknak ideális dubaji úti terveket kell készíteniük a látogatók különböző típusai számára – változó életkorral, érdeklődéssel és büdzsével.

Miután a játék az elért eredményeket folyamatosan menti, így akár néhány hét alatt is befejezhető – nem kell minden újdonságot azonnal feltérképezni.

A Dubaj Szakértők közül két „szerencsés” dubaji úttal is gazdagodhat (repjegy + szállás 2 főre) – pontosabban „személyes” dubaji élményekre az első magyar Dubaj Szakértő és a legtöbb pontot gyűjtő játékos számíthat.

Vágj bele a kalandba 2019. április 30-ig:
CSAK napi 30 perc 14 napon keresztül.

Fedezz fel Dubajban mindent, amit lehet.

IDE KATTINTVA KEZDHETED

(X)