Alexander Rybak és a Chico & The Gypsies Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 12. 19:07

Augusztus 20-án először lép fel Magyarországon a 2009-es moszkvai Eurovíziós Dalfesztivál győztese, Alexander Rybak hegedűművész. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad ünnepi hétvégéjének kiemelt programja lesz a Chico & The Gypsies világzenei koncertje is.

Az államalapítás ünnepének hétvégéjén különleges programokkal várják a látogatókat a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Augusztus 20-án a 20 órakor kezdődő Örömünnep-koncerten a Virtuózok műsorban felfedezett ifjú tehetségek, valamint az est sztárvendégei, Miklósa Erika operaénekes, a műsor egyik zsűritagja és Alexander Rybak, Eurovízió-győztes norvég énekes, crossover hegedűművész az alkalomhoz méltó programmal örvendeztetik meg a közönséget. A koncert szünetében az óráskivetítőn élőben közvetítik az ünnepi tűzijátékot.

Az estre korlátozott számban feláras Meet & Greet jegyek is válthatók, amelyek a koncert után biztosítják a művészekkel való találkozást, fényképezkedést, dedikálást. A Színházi hajójárat ezen a napon módosított útvonalon közlekedik.

Augusztus 22-én 20 órától a Chico & The Gypsies varázsol majd igazi mediterrán hangulatot a margitszigeti színpadra. A Gipsy Kings alapítójának saját együttese először ad nagykoncertet Budapesten. Előzenekar a Romano Drom, Magyarország legsikeresebb roma zenekara lesz. Anyanyelven énekelt tradicionális oláh-cigány dalokat szólaltatnak meg modern felfogásban, izgalmas hangszereléssel. A koncert a két zenei világ bemutatása miatt is különlegesnek ígérkezik.

Bővebb információ és jegyvásárlás: www.szabadter.hu. (x)