Az osztrák turizmus a természetre fókuszál

Forrás: turizmus.com

 2015. július 09. 14:52

Az Österreich Werbung (ÖW) az atb_experience 2015 rendezvény keretén belül több mint 200 belföldi és külföldi turisztikai termékfejlesztési döntéshozót hívott meg a Hohe Tauern Nemzeti Parkba.

Június 28–30. között zajlott le a második atb_experience Kals am Großglocknerben. A rendezvény középpontjában a Nature Reloaded (Természet újratöltve) tematika állt, amelyet az ÖW az elkövetkezendő két évben kiemelt témaként kezel. A 28 országból érkező több mint 200 résztvevőnek lehetősége nyílt a nemzetközi kapcsolatok mellett a termékfejlesztésben való aktív részvételre is.

 

A Nature Reloaded tematikával az ÖW Ausztria azon adottságaira fókuszál, amelyek a társadalmi változásokkal relevánssá válnak a célcsoport számára.

„A globalizálódott, hálózatokkal átszőtt, digitális világban az emberek egyre inkább visszavágynak a természetbe, amit összekötnek az értékek újradefiniálásával, az értelemkereséssel – magyarázta dr. Petra Stolba, az ÖW igazgatónője. – Ezzel a rendezvénnyel szerettük volna a résztvevők figyelmét erre a témára irányítani, megalapozva a jövőbeni sikereket. A rendezvény programját nyújtó turisztikai szolgáltatók nemcsak lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, hanem értékes visszajelzésekkel is gazdagodhatnak a nemzetközi vendégek részéről, ezáltal a kínálatukat még hatékonyabban tudják majd a vendégek szükségleteivel összehangolni" – fogalmazott Stolba köszöntő beszédében.

A változatos program kereken 100, 28 országból érkező nemzetközi utazásszervezőnek, véleményvezérnek és újságírónak kínált lehetőséget a kapcsolatépítésre az ugyancsak 100 osztrák turisztikai szolgáltatóval. Hétfőn délután az outdoor_experiences program keretein belül kerül sor a konkrét ajánlatok megismerésére a három együttműködő tartományban, Karintiában, Salzburgban és Tirolban.

Fotók: ÖW/Christandl, atb_experience 2015


A rendezők közvetlenül az esemény után pozitív mérleget vonhattak. Mind a terméktapasztalatok, mind az innovatív kommunikációs formák lelkesedést váltottak ki a résztvevőkből. Az osztrák résztvevők értékes tapasztalatokat nyertek a beszélgetésekből, amiket kamatoztathatnak a termékfejlesztésben, a kínálatokat a kereslethez igazíthatják és véglegesíthetik az értékesítésben a 2016. januári atb_sales vásáron.

A magyar részvevők közül Palkó Zsolt, az ECOLIFE magazin képviseletében így nyilatkozott a rendezvényről: „Semmi kétség, hogy az osztrák idegenforgalom vezetői komolyan gondolják a fenntarthatóság, a turizmus és természet védelmének az összhangját és tesznek is azért, hogy ez a három összetevő felelős, élvezhető és izgalmas termékként legyen kiajánlva az utazók felé."