Bor.Zene.Zala kilátással a Kis-Balatonra

Forrás: turizmus.com

 2019. június 20. 12:01

Isteni borok a zalai dombokról, vadak, dödölle, kerekrépa, csevap és totyogós rétes, remek zenék és a magyar vidék hangulata várja majd szeptemberben a Zalaszabarba látogatókat egy új, családbarát fesztiválra.

A hat zalai borászat által életre hívott és első ízben szeptember 20–21-én megrendezésre kerülő Bor.Zene.Zala. állandó helyszíne a zalaszabari Kányaváry Borbirtok lesz, páratlan panorámával a Kis-Balatonra. A fesztivál fellépői között olyan ismert magyar zenészek találhatók, mint Palya Bea, a Balkan Fanatik, az Aurevoir, vagy a Szeder zenekar.

A nap folyamán akusztikus zene, családi és gyermekprogramok várják a látogatókat Magyarország legnagyobb élményparkja – a Zobori Élménypark – közvetlen közelében. A zenei programok mellett vezetett borkóstolók, workshopok, illetve a zalai gasztronómiát, helyi termékeket felsorakoztató kézművesvásár is helyet kap.

 

A kétnapos borászati és zenei fesztivál célja a Zalai borvidék és borkultúra újjáélesztése és népszerűsítése, amelynek különlegességét az egyre nagyobb szakmai sikereket felmutató zalai bortermelés, a vidékre jellemző gasztronómia és a hazai zenei kultúra találkozása adja.

A szeptemberi Bor.Zene.Zala. szezonhosszabbító családi rendezvényként a Balaton régió programkínálatát erősíti.

A Bor.Zene.Zala. együttműködő partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség. A szeptemberi kétnapos fesztiválon az MTÜ bormarketingért felelős szakértői mutatják be a látogatóknak a Magyar Bor - Személyesen márkakoncepciót, amely a sokszínű és minőségi magyar bortermelés mögött álló borászokat helyezi előtérbe.

A  fesztivál a minőségi programok mellett arra is kiváló lehetőséget teremt, hogy segítse a zalai borászatokat és a teljes zalai borvidéket pozícionálni a magyar borturizmus térképén.

A fesztivál részletes programját ITT találja.