Egekbe szöktek az Egyesült Államokba irányuló foglalások

Forrás: turizmus.com

 2021. október 25. 13:41

A ForwardKeys kutatása szerint az USA-ba irányuló foglalások 83%-kal megugrottak, miután bejelentették, hogy a desztináció másfél év után, novemberben újra megnyitja kapuit.

Az amerikai kormány egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy november elején feloldja az beutazási tilalmat az Egyesült Királyságból és az Európai Unióból érkező, teljeskörűen beoltott személyek előtt.

Még bőven akadnak bizonytalanságok a beutazási feltételek körül, azonban a ForwardKeys kutatásai szerint az USA-ba irányuló repülőjegy-foglalások az egekbe szöktek, miután bejelentették a nyitást. Október közepére a heti foglalások meghaladták a járvány előtti szint 70%-át.

usabeutazas

A foglalások változása a bejelentések hatására

Fotó:  ©ForwardKeys

Az első bejelentésre szeptember 20-án került sor, amikor a Fehér Ház közölte, hogy az Egyesült Királyságból, Írországból, a 26 schengeni országból, Kínából, Indiából, Dél-Afrikából, Iránból és Brazíliából érkező látogatók karantén nélkül utazhatnak be az USA-ba, feltéve, hogy teljes mértékben be vannak oltva. Ez azonnali reakciót váltott ki: az Egyesült Királyságból érkező foglalások 83%-kal, Brazíliából 71%-kal, az EU-ból pedig 185%-kal ugrottak meg, hétről hétre tartva a szintet.A második bejelentésre október 15-én került sor, amikor az amerikai elnök helyettes sajtótitkára, Kevin Munoz november 8-át nevezte meg a korlátozások enyhítésének időpontjaként. Ekkor a foglalások még magasabbra emelkedtek: az Egyesült Királyságból 15%-kal, az EU-ból 26%-kal, Brazíliából pedig 100%-kal nőttek tovább a repjegyvásárlások.A novemberi és decemberi érkezésre vonatkozó, megerősített foglalások eloszlását tekintve a három küldőpiacról (Brazília, EU és Egyesült Királyság) két egyértelmű csúcsot lehetett látni.

Az első csúcs a november 8-án kezdődő héten, közvetlenül a korlátozások enyhítése után várható, a foglalások 15%-a ekkorra tehető. A második csúcs a karácsonyi időszakban látható: az ünnepek alatt a foglalások 16%-a, az azt megelőző héten pedig 14%-a valósul majd meg.

usa_123rf

A legtöbben rögtön a nyitás után, illetve a karácsonyi időszakban és az azt megelőző hétre foglalták le repülőjegyeiket

Fotó: 123rf.com

Juan Gómez, a ForwardKeys piacelemzési vezetője elmondta: "Ezek az adatok ismét bizonyítják az utazások iránti hatalmas felhalmozott keresletet. Az emberek amint megtudták, hogy ismét utazhatnak az USA-ba, azonnal elkezdték lefoglalni a repülőjegyeiket. Jelentős részük a lehető leghamarabbi időpontra időzítette az utazását. Az is érdekes, hogy a foglalások száma még magasabbra emelkedett, amint egy konkrét dátumot adtak meg. Ez két okból sem teljesen meglepő. Először is, a konkrét dátum bizonyossága bizalmat ébreszt az emberekben. Másodszor, azok, akik november vége előtt akartak utazni, nem engedhették meg maguknak, hogy elkötelezzék magukat addig, amíg nem tudták biztosan, mikor utazhatnak. Optimista vagyok, úgy vélem, az elkövetkező hetekben meredeken emelkedni fog az USA-ba irányuló foglalások száma a karácsonyi időszakra."