Esztergom belvárosa adventi zenefákkal várja az ünnepeket

Forrás: turizmus.com

 2023. november 16. 17:27

Az Esztergomi Adventi Vásár december 1-24. között várja a látogatókat, ahol a korábbi évek megszokott helyszínéhez - a Széchenyi térhez - a Simor János sétálóutca is csatlakozik. Az új helyszínnel kiegészült így akár egy adventi körsétát is tehetünk a történelmi belvárosban.
A szervezők az idei évben a megszokott látványos kültéri installációk, és a teljes belvárost körbeölelő fényfüzérek mellett újdonsággal is készülnek:

adventi zenefák fogadják a vendégeket, amelyek a 80-as évektől napjainkig, a legnépszerűbb karácsonyi dalokat játszák gombnyomásra. A szervezők célja, hogy a mai friss, ismertebb dallamok mellett, a régi idők karácsonyi dalaival a legszebb gyermekkori emlékeket is felidézhessék a látogatók - közölték a szervezők.

esztergom_karacsony

Az árusok folyamatosan megújuló kézműves kínálattal várják a látogatókat december 1-24. között

Fotó: Visit Esztergom

A Széchenyi tér közepén megnyíló 450 négyzetméteres műjégpálya minden nap várja a közönséget, és téli sportokat kedvelők számára külön eseménnyel is készülnek, hiszen jéghoki, curling, jégtáncbemutató is színesíti a programkínálatot.

A korcsolyapálya egészen január 7-ig nyitva tart, vagyis a téli iskolai szünet teljes ideje alatt elérhető lesz a vendégek számára.A fiatalabb korosztályra is gondolva, az idei adventi időszakban minden péntek este jégpartyt szerveznek Esztergomban, de emellett további 50 adventi program várja a látogatókat a városban december folyamán.

esztergom_karacsony

A korcsolyapálya egészen január 7-ig nyitva tart, vagyis a téli iskolai szünet teljes ideje alatt elérhető lesz a vendégek számára

Fotó: Visit Esztergom

Esztergom különös hangsúlyt helyezett arra az idei évben, hogy az országos adventi vásári kínálatban kiemelkedjen gasztronómiai sokszínűségével. Kézműves hamburgerek, smokerben készült ételek, erdélyi recepttel sütött kürtös kalács, gesztenyeárus, puncsok, forró italok hatalmas választékával várják a látogatókat.

Immár hagyományosnak mondható, hogy egy különleges és egyedi adventi előadás nyitja meg december 2-án a várakozás időszakát. Az Esztergomi Angyaljáték a Széchenyi tér egyik történelmi épületének ablakában megjelenő angyalokkal kezdődik, és kifejezetten erre az alkalomra írt esztergomi adventi dallal záródik.

Emellett könnyűzenei koncertekkel, folyamatosan megújuló kézműves kínálattal és sok-sok meglepetéssel várja látogatóit a város az ünnepi időszakban.