Év végére elkészül a termelői piac Zalaegerszegen

Forrás: turizmus.com

 2021. február 05. 16:56

Év végéig elkészül a 718 millió forintos beruházással épülő termelői és kézműves piac Zalaegerszegen, ahol pénteken tartották az épület bokrétaünnepét.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a nettó 900 négyzetméter alapterületű Helyi termelői és kézműves piac – Göcsej tudásközpont építkezése a legmagasabb pont elérésével jelenleg 35 százalékos készültségen áll.

A beruházásra fordítható 718 millió forintot a Terület- és településfejlesztési operatív program keretéből nyerte el a város.

A város megújítását szolgáló korábban elhatározott beruházások egyik eleme a termelői piac is, ahol helyi termékekhez juthatnak majd hozzá a vásárlók.

Év végére elkészül Zalaegerszegen a termelői piac

Fotó: 123rf.com

Tolvaj Márta polgármesteri főtanácsadó – korábban a beruházásért felelős alpolgármester – kifejtette: a jelenlegi piac mellett álló épület földszintjén hat kisebb üzletet, illetve 50 árusító helyet alakítanak ki a helyi termelőknek. Az épületben a göcseji ízeket kínáló étterem nyílik, illetve egy egész héten át nyitva tartó szövetkezeti bolt is.

A tudásközpont a népi kézművesség bemutatását, továbbadását szolgálja, amihez 60 nézőt befogadó előadóterem is kapcsolódik, valamint három kisebb kézműves műhely és egy kiállítótér.

A tetőtérben a későbbiekben zalai gyógynövények tudástárát tervezik megvalósítani, de olyan játszóházat is kialakítanak, ahol a gyerekek a népi mesterségekkel foglalatoskodhatnak, amíg a szüleik vásárolnak – hangzott még el a rendezvényen.