Fesztiválon ünneplik a havat a Felső Mátrában

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. január 22. 18:57

Január 24-26. között, immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a hófesztivált a Mátraszentistváni Síparkban.

Különleges helyen, egyedi műsorokkal, koncertekkel és látványos show műsorral készülnek a szervezők erre kiemelkedő eseményre. Hazánk legnagyobb sípályáján főleg családokat és gyerekeket várnak a hóimádó napokra. „A fesztivál célja, hogy széles körben népszerűsítse a téli sportokat. Arra törekszünk, hogy a felnőttekkel és a gyerekekkel minél jobban megszerettessék a síelést és a snowboardozást”– mondta érdeklődésünkre Erbeszkorn Tamás, a Mátraszentistváni Sípark szóvivője.

Ez az országban a legnagyobb olyan téli családi fesztivál, ahol három napon át, különleges hangulatot teremtve, neves előadók és zenekarok szórakoztatják a közönséget. A hó és a téli sportok idei ünnepén a színes programok és koncertek mellett, egy látványos, pirotechnikai elemekkel és tűzijátékkal díszített záró show-val fejeződik majd be a fesztivál. Lesznek játékok és vetélkedők is, így a kicsik, a nagyok és a fiatalok mind a három napon kellemes szórakozást találhatnak a Felső Mátrában.

A tavalyi háromnapos januári fesztiválra több ezren érkeztek a Felső Mátrába

Fotó: turizmus.com

Január 24-én, az úgynevezett O.napon négy kurzusban tartanak ingyenes síoktató tanfolyamot. Ekkor a tervek szerint legalább másfél száz érdeklődőt tanítanak meg erre a sportra. A következő napon, pénteken pedig látványos zenei programot kínálnak a sípálya mellett. Családi vetélkedőket, játékokat is szerveznek, a gyerekeknek pedig egész napos műsorokkal kedveskednek. A szombati záró napon, kora délután havas környezetben láthatják majd az érdeklődők az úgynevezett erős emberek versenyét. Közel háromórás programot terveznek, amit a tavalyi siker után idén újra megrendeznek. Ezt követően könnyűzenei koncertet tartanak, majd a fesztivál záró fénypontjára kerül sor, a látványos elemeket felvonultató tüzes, havas show műsorra. Ennek keretében különböző egyesületek képviselői fáklyákat gyújtva síelnek, azután motoros szánosok is érkeznek és látványos pirotechnikai bemutatót tartanak. A tavalyi három napos januári fesztiválra több ezren érkeztek a Felső-Mátrába, az idén viszont a rendezők még több vendégre számítanak.