Gambia és San Francisco a sztár

Forrás: turizmus.com

 2018. október 08. 14:08

Egyre többen döntenek úgy Északon is, hogy kihagyják a kötelező karácsonyi hajcihőt és vendégjárást, ehelyett elutaznak messzi tájakra az év végi ünnepek idején. Gambia az egyik legkedveltebb új célpont, a városok között pedig a nagy kedvenc San Francisco.

San Francisco iránt mindig élénk az érdeklődés. A növekedés folyamatos, de az utóbbi időben nagy ugrás tapasztalható: egyik évről a másikra 289 százalékkal nőtt a foglalások száma. A Chinatown, Alcatraz és a Golden Gate híd kihagyhatatlan látnivaló a fiatalok számára is. Számos látogató bérel kocsit, hogy meglátogassa a közeli borvidékeket, vagy elmenjen Los Angelesbe
A svédek karácsonyi bakancslistáján Orlando a második nyerő, amely 148, Gambia 137, Szingapúr 114, Costa Rica pedig 108 százalékos növekedést mondhat magáénak, a Ticket.se statisztikája szerint.

Afrika legkisebb országa, Gambia megkapó kultúrával és gyönyörű kirándulásokkal hívogat

Fotó: pixabay


Ennek az egyik oka az, hogy a svéd munkanapok és ünnepek idei rendje szerint elég öt napot kivenni ahhoz, hogy két hét szabadságot nyerjenek a kötött munkaidőben dolgozók. Ez még inkább népszerűsíti a távoli célpontokat.Thaiföld már régóta kedvelt ebben az időszakban. Ezen belül Bangkok iránt csökkent kissé az érdeklődés, ám Phuket, és Krabi iránt egyre növekszik – mondta Katarina Daniels, a Ticket kommunikációs igazgatója.
Gambia a karácsonyi utazási szezon sztárja. Afrika legkisebb országa megkapó kultúrával és gyönyörű kirándulásokkal hívogat, mind az országon belül, mind a közeli Szenegálban. Az 1960-as években kezdődtek a charter-kirándulások Gambiába, amely mára nagyon sokat fejlődött. Az ország vallja is magáról, hogy a tömegturizmus számára a svédek már akkor felfedezték.





Kapcsolódó cikkek

A világ első kézből

2018. szeptember 21.