Hamisítatlan utcaszínházi forgataggal tér vissza a Bondoró

Forrás: turizmus.com

 2021. március 12. 13:42

Június 11 és 13. között önfeledt karneváli hangulattal, gólyalábas és marionett előadásokkal, újcirkuszi produkciókkal, továbbá artistákkal és óriásbábokkal, valamint koncertekkel és vásári portékákkal várják a látogatókat egy vidám, nyárindító hétvégére.

Az utcaszínház műfaját népszerűsítő fesztivál ebben az évben három napon át több, mint száz programot vonultat fel, s nyolc helyszínen szórakoztatja a nagyérdeműt.

A nyárindító esemény egyik kiemelt helyszíne a Bondoró Porond, ahol többek közt a Langaléta Garabonciások, valamint a BAB Társulat és a Harkels Puppetry előadásait láthatja a közönség. De itt bontogatja majd szárnyait Ikaros is, akit a Szabadkai Gyermekszínház premier előadásában láthatunk a fesztiválon.

Karmesterjátékával porondra lép a Bélaműhely, s a Kajárpéci Vízirevü egyedi tolmácsolásában Hany Istókkal is találkozhatunk. A szombati napon lesz Szikra Show is, méghozzá az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció jóvoltából. Ugyanitt láthatjuk a Kreatív Kráter Kör Csillagpásztor című előadását is, amely egy kozmikus keretek közé helyezett népmese hatását kelti a led-zsonglőrködés, a gólyalábas és légi akrobatika, valamint a fénytánc varázslatával – közölték a szervezők.

Idén új helyre költözik a Bondoró Színpad. Az új terepnek köszönhetően a programhelyszín kibővült nézőtérrel és látványos produkciókkal várja majd az érdeklődőket, továbbá külföldi utcaszínházi fellépőkre is lehet majd számítani.

A korábbiaknál is színesebb programkínálattal készülnek a fesztiválszezonra a Bondoró szervezői

Fotó: Bondoró Fesztivál

A finom dallamok és páratlan borok szerelmesei is megtalálják a kedvükre valót a Bondorón. A Bordűr – Bor-és Művészeti Páholy ez alkalommal is balaton-felvidéki borokkal, borkóstolókkal és más ínyencségekkel várja a fesztiválra látogatókat.

A nagyobb elmélyülést igénylő programok és kifinomult stílusok helyszínén idén olyan előadók lépnek fel, mint például a Swing à la Django, vagy a David Spischak Quartet, de Kárász Eszter sanzonestjét és a Bin-Jip koncertjét is itt hallgathatjuk az estébe nyúlóan, Lantos Zoltán hegedűművésszel kiegészülve.

A Torkolat – Sörkert idén is a bohém hangulatot biztosítja a jelenlévőknek. Ezen a helyszínen különféle sör- és pálinkakóstolókon vehetünk majd részt, miközben fiatalos képzőművészeti programok és pezsgő koncertek váltják egymást.

A MeseKert ebben az évben is a legkisebbek birodalmaként tér vissza. Három napon át báb- és meseelőadások egész sorát kínálják itt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ebben az évben bővül a workshopok és állandó programok kínálata is. Emellett a fesztiválon a Taurin Cirkusz Zsonglőr Játszóházában is kipróbálhatjuk magunkat, valamint a Bondoró Múzsa karakterének készítőjével, Nagy Orsival alkothatunk újrahasznosított alapanyagokból készülő ékszereket, álarcokat.

A szervezők már az esemény pótdátumát is kitűzték: ha júniusban nem jöhet össze a Bondoró közönsége, a megváltott jegyek szeptember 3-5. között lesznek érvényesek a harmadik utcaszínház fesztiválra.