Hétvégén 13 nemzetiség kultúrája színesíti a KeveFesztet Ráckevén

Forrás: turizmus.com

 2022. június 16. 18:20

Csík zenekar, Balkan Fanatik, 13 nemzetiség konyhái, népzenéje, néptánca, színházi előadásai, továbbá olyan neves pincészetek, mint a Gere, Thummerer, Vida, Frittmann fémjelzik az idei rendezvényt Ráckevén.

A Csepel-sziget ékszerdobozának nevezett kisváros a tavalyi év sikere után június 17-18-án ismét megrendezi az Országos Nemzetiségi és Gasztronómiai Fesztivált.

A KeveFesztet a történelmi település Duna-parti sétányán tekinthetik és „kóstolhatják" meg a látogatók, miközben szombaton 14 óráig a Csónakos piac messze környéken híres őstermelői kínálatában is kedvükre válogathatnak.

A Kárpát-medencei összetartozás szép üzenetét hordozó rendezvényen, miként tavaly is, egyedülállóan és reprezentatívan az ország összes jegyzett nemzetisége egyszerre képviselteti magát.

Az ország összes jegyzett nemzetisége egyszerre képviselteti magát a KeveFeszten

Fotó: Ráckeve Onkormányzata

Lesz bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán tánc, táncház, zene, ének, színház, miközben a szellemi táplálék mellett a nemzetiségi konyhák az ehető csemegékről gondoskodnak. A különleges ízekre vágyók mintegy 30-féle ételkülönlegességet, valamint több neves hazai borászat termékeit, minőségi pálinkákat, söröket fogyaszthatnak.

A természet és a történelem szerelmesei pedig sétahajózhatnak vagy evezhetnek a Dunán, megtekinthetik a Mátyás király idején épült gótikus szerb templomot és a település máig működő régi hajómalmát.

A rendezvény pénteken este a Csík zenekar, szombaton a Balkan Fanatic fellépésével zárul. A részletes program a KeveFeszt közösség oldalán itt követhető.