Időutazás Balatonfüredről a Romantikus Reformkorba

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 22. 16:04

Korhű viseletbe öltözött hölgyek, urak tűnnek fel péntektől három napon át Balatonfüred legpatinásabb utcáin, terein. A Romantikus Reformkor 2022 idén is rendkívül látványos rendezvénynek ígérkezik.

Népi- és Iparművészeti vásár várja az érdeklődőket szeptember 23-án délelőtt Füred Tagore sétányán, a Vaszary Kertben délután 4 és 6 órakor Szerelmes Reformkor címmel indul magyar és angol nyelvű kísérővel kosztümös séta.

Szombat délelőtt a gyerekeknek kedveskednek a programszervezők elsőként a Kerekerdő című mesekoncerttel, majd 12 órakor megnyitják a XVII. Romantikus Reformkor Fesztivált és az Entente Florale Európát, az Európai Virágos Városok és Falvak Díjátadóját.

A nap fénypontjának ígérkezik a helyi Hagyományőrzők Egyesületének viselettörténeti és ruhaszalon bemutatója, amelyet majd az Állami Népi Együttes Verbunkos című műsora követ.

A fesztivál egyik fő attrakciója a hagyományos kosztümös séta

Fotó: MTI

A Tagore sétányon Laczkó Péter vándorfényképész mutatja be munkáit, a Vaszary kertben ismét csatlakozhatunk a Szerelmes Reformkor sétálóihoz, a Szent István téren hintós felvonulással kápráztatnák el az érdeklődőket.

Vasárnap a Kisfaludy színpadon láthatják a legkisebbek a Magyar Népmese Színház Az aranyszőrű bárány című előadását, a Portéka színpadon vásári komédia nevetteti meg a nézőket, a Tagore sétányon 10-18 óráig a népi- és iparművészeti árudák előtt nézelődhetünk.

Az ínyencételek kedvelőit „Reformkori főztök kóstolójára” invítálják a Blaha Lujza Hotelbe, a Vaszary Kertben újfent várják a vállalkozó civileket a Szerelmes Reformkor sétához.

A fesztivál részletes programját ITT olvashatja.

Kapcsolódó cikkek