Így ünneplik a budapesti fürdők a főváros születésnapját

Forrás: turizmus.com

 2021. november 15. 12:31

148 évvel ezelőtt 1873. november 17-én egyesült Pest, Buda és Óbuda és jött létre Budapest. Ezen a napon Budapesten számos pontján különböző akciók, programok kerülnek megszervezésre, melyekhez a Budapest Gyógyfürdői Zrt. is csatlakozott.

Ennek jegyében a Széchenyi és Gellért fürdőkben ingyenes épületlátogatásokra kerül sor november 17-én 17 órakor, mely során az érdeklődők megismerkedhetnek a fürdők történetével, építészetével és különleges kulisszatitkokkal - közölte a Budapest Gyógyfürdői Zrt. A bejárásokon 25 fő vehet részt, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A bejáráson kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, jelentkezni az info.gellert@budapestspas.hu, illetve az info.szechenyi@budapestspas.hu e-mail címeken lehetséges.

rudas

rudas

Fotó: BGYH Zrt.

 

Azok a vendégek, akik szintén november 17-én ünneplik születésnapjukat, még több meglepetésben részesülhetnek: 50% kedvezménnyel vásárolhatnak fürdőbelépőt ezen a napon a Paskál vagy a Palatinus fürdőkben. A kedvezmény érvényesítéséhez mindössze a személyi igazolvány bemutatása szükséges.