James Bond múzeum a hegytetőn

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 03. 09:14

Ausztria egyik leglátogatottabb múzeuma lehet a söldeni síközpont közelében nyílt James Bond múzeum.

Az idén nyáron tartotta premierjét a kiállítás, amely filmeket, kellékeket és különböző tárgyakat mutat be a legendás figura 50 éves történelmére visszatekintve. A helyszín – az osztrák Alpok Gaislachkogl hegye – természetesen nem véletlen. A 2015-ben Daniel Craig főszereplésével forgatott Spectre című rész egyik leglátványosabb akciójelenetét Söldenben forgatták. A Gaislachkogl „007 Elements” című kiállítása minden részletében emlékezteti majd a látogatókat minden idők legdrágább Bond-filmjének itteni forgatására, és az eddigi 007-es filmek eszköztárára.

A 007 Elements című kiállítás keretében a Bond-rajongók megtekinthetik a Svájcban, Thaiföldön, Miamiban, Londonban és Svédországban forgatott filmek helyszíneit. Gaislachkogl-t és a múzeumot egy sífelvonó kabin segítségével lehet megközelíteni, amely a söldeni síközpontból indul.

 

A kiállítás két emeleten és összesen 1300 négyzetméteren teremt egyedülálló Bond hangulatot. Megdöbbentő hanghatások és interaktív installációk szólítják meg és kápráztatják el a látogatót – tájékoztatja a projektről az olvasót a vagabond.se online hírportál. A hely csúcsán található IceQ étterem különleges építészeti megoldásainak is köszönhető, hogy a stáb ezt a helyszínt választotta.

A futurisztikus épület, amelybe egy föld  alatti alagúton át lehet bejutni, szintén része a koncepciónak. A legújabb film fő témája a Spectre elnevezésű titkos bűnszervezet utáni kutatás, amelynek keretében James Bond immár a 24. alkalommal járja körbe világot. Mexikó és Róma mellett természetesen Ausztria sem hiányozhat a helyszínek közül.

Kapcsolódó cikkek