Japán könnyít: teszt nélkül engedi be a háromszor oltottakat szeptember 7-től

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 25. 12:40

A három adag koronavírus elleni védőoltással rendelkező turistáknak szeptember 7-től nem kell a Japánba történő beutazás előtt 72 órával PCR-tesztet elvégeztetniük. Az egyéni beutazó turizmus továbbra is tiltott a felkelő nap országában.

A három adag koronavírus elleni védőoltással rendelkező turistáknak szeptember 7-től nem kell a Japánba történő beutazás előtt 72 órával PCR-tesztet elvégeztetniük. Az egyéni beutazó turizmust továbbra sem engedélyezik, kizárólag vezetett csoportokban léphetnek a látogatók az országba – írja a Reise vor9.

Fumio Kishida japán miniszterelnök nemrég azt nyilatkozta, hogy mihelyt lehetséges, a jelenleg engedélyezett napi 20 ezer főnél többen is beutazhatnak majd a szigetországba. Meg nem erősített sajtóértesülések szerint ez a szám 50 ezerre nőhet a jövő hónapban.

Az Arasijama bambuszerdő Kiotó mellett

Fotó: 123rf.com

A pandémia miatt Japán 2020 áprilisában teljesen lezárta a határait a külföldi turisták előtt. Ez év júniusában jelentette be a kormány, hogy napi 20 ezerre növelik a beutazók engedélyezett számát és beengedik a turistákat is, akik azonban csak utazásszervezők által szervezett csoportokban utazhatnak, szigorú feltételekkel.