Kenutúrák a Kis-Dunán

Szerző: Veér Jenő

Forrás: turizmus.com

 2018. július 27. 10:29

Új szolgáltatással bővült a Csepel-sziget déli részének turisztikai kínálata. Májustól szeptemberig, Ráckevéről különböző hosszúságú kenutúrák indulnak.

Kezdőket és haladókat egyaránt várnak a szervezett fél-, egész- vagy akár többnapos kis-dunai kenutúrákra. Az evezés mellett strandolás és Hajómalom múzeumi látogatás is színesíti a programot. Augusztus 12-én ökotúrát szerveznek a ráckevei vízi világba, szeptember 9-én pedig az Angyal szigetet kerülhetik meg az érdeklődők.

Az új szolgáltatásról a Szigetszentmiklóson működő, Kis-Duna mente TDM-szervezet tájékoztatta szerkesztőségünket. Azt is megtudtuk, hogy a Szigetszentmiklósi Vízi Sport Egyesület a teljes iskolai szünetben kölcsönző és tanácsadó pontokat tart fenn a vízparton. Itt a járművek kölcsönzése mellett szakmai, horgászati és halbiológiai, madárköltési és –vonulási információkkal is ellátják az érdeklődőket.

Kenuval a Kis-Dunán

Fotó: Facebook/Kisdunakenutura

A Kis-Duna vízminősége egyébként az utóbbi években kiváló, ezt bizonyítják a Fővárosi Csatornázási Művek rendszeres mérései.

A környékre látogatóknak érdemes felkeresniük Ráckevén az ország egyetlen működőképes hajómalmát és a szigetszentmiklósi Szabó malmot. Mindkét helyen vásárolhatók különleges lisztkeverékek és pékáruk.