Koncertekkel és magyar ízekkel folytatódik a Szent István-napi ünnep a fővárosban

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 21. 17:09

Folytatódik az ünnepi hosszú hétvége Budapesten, koncertek, divat- és designfesztivál, kézműves vásár, gasztronómiai élmények és egyéb programok várják a látogatókat vasárnap estig.

A Budavári Palota felújított Szent István-terme augusztus 31-ig ingyenesen látogatható, de már az első napon is több mint ezren látták. Az Aranyvonatot egész hétvégén meg lehet tekinteni a Kossuth téren.

Szombat délutántól késő estig koncertek pezsdítik fel a Műegyetem rakpartot és a belvárost, a Road Movie Live színpadon többek között a Margaret Island, a Halott Pénz és Ákos is fellép. A színpad népszerűségét jól mutatja, hogy augusztus 20-án a teljes rakpart megtelt egészen a Szabadság hídig, családosokkal, fiatalokkal, külföldiekkel telt meg a helyszín. A Szent István-bazilika előtti téren a Mandoki Soulmates ad ingyenes lemezbemutató koncertet; a világhírű gitáros, Al Di Meola is fellép, és egy fergeteges produkcióval készülnek. Egész hétvégén folytatódik a Retro Tabán rock és pop koncertsorozat, a Szabadság téri Utcazene Fesztivál, és a magyar komolyzene legszebb dallamait felvonultató Panorama Classical.

A Gyerekliget a mesék birodalmába kalauzolta el a legkisebbeket a Városligetben

Fotó: MTI/Mónus Márton

Megtelt a Nehru part és a Bálna is, ahol a Divat és Design Fesztivál várja az érdeklődőket. Vasárnapig kerekasztal-beszélgetéseken, kreatív foglalkozásokon, valamint workshopokon vehetnek részt az érdeklődők. A háromnapos programsorozat idején kézműves vásár, valamint a Budapest Select Pop-up Store is várja a látogatókat, ahol magyar divat- és formatervezők mutatkoznak be.

A legkisebbeket szombaton is várta a Gyerekliget, a Városligetben a Vajdahunyad váránál kalandozhattak a mesék birodalmában. A Magyar Ízek utcája és a Csárdafesztivál is egész hétvégén várja a gasztronómiai élményre vágyó látogatókat.

A Szent István Nap programjairól részletes információ érhető el a folyamatosan frissülő szentistvannap2021.hu weboldalon. Az ünnepi programok leírásai a Szent István Nap mobilapplikáción is megtalálhatóak, amely a legfrissebb hírek mellett a kedvencnek jelölt műsorok kezdési időpontjairól is értesítést küld.