Magyar oroszlánkölykök Izraelben

Forrás: turizmus.com

 2018. november 04. 07:03

A Nyíregyházi Állatpark immár a turizmusdiplomáciában is szerepet vállal – fogalmazhatjuk meg a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. beszámolója alapján.
Nyíregyháza polgármestere Tel-Avivban jelentette be, hogy a Nyíregyházi Állatpark három fehér oroszlánkölyköt ajándékoz Beér-Seva város állatkertjének.

Kovács Ferenc az október 25-26-án lezajlott Magyar Gasztronómiai és Kulturális Napok megnyitóján köszöntötte a vendégeket, akik szép számban felkeresték a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. standját is. Nyíregyháza okkal remélheti, hogy attrakcióinak és folyamatosan fejlődő szállodai kínálatának köszönhetően egyre népszerűbb lesz az izraeli turisták körében, akik közvetlen repülőjárattal érhetik el a közeli Debrecent.

Kovács Ferenc köszönti a megnyitó vendégeit

 

A két magyar város közös, turisztikai bemutatkozása mellett kulturális programok is zajlottak. Nyíregyházát Kallós Angelika népdalénekes képviselte.

A magyar stand előtt, balról jobbra Berényi László, a magyar nagykövetség kulturális attaséja, Széles Diána Debrecen turizmusért (is) felelős alpolgármestere, Benkő Levente Magyarország izraeli nagykövete, Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere


A magyar napoknak politikai súlyt is adott, hogy az eseményen részt vett Benkő Levente, Magyarország új izraeli nagykövete, Takács Szabolcs Ferenc, a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára, és Széles Diána Debrecen alpolgármestere.

Kovács Ferenc és Haim Zuri, Kiryat Motzkin
polgármestere

 

A Magyar Napok mellett sor került Nyíregyháza, valamint a várossal 20 éve testvérvárosi kapcsolatban álló Kiryat Motzkin polgármestere között.

A városvezetők egyeztettek a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről, például a két város állatkerti szakembereinek tapasztalatcseréjéről.