Majális a Skanzen Erdély épületegyüttesében

Forrás: turizmus.com

 2023. április 24. 14:32

Május 1-én a Skanzen Erdély épületegyüttesében régi majálisok városi és falusi hangulatát idézi meg a múzeum. Vurstli, mutatványosok mellett itt lesz Paprika Jancsi, állítanak májusfát, és különleges könyvbemutatóra is készül a múzeum közönségtalálkozóval és nyomozással.

Májushoz, a természet újjászületésének hónapjához rengeteg szerelmi és párválasztó népi hagyomány kötődik. A Skanzen május elsején májusfa-állítással, zenés-táncos mulatságokkal várja a látogatókat, és a falusi népszokások is megjelennek majd.

A faluban vásári portékák között válogathatnak a látogatók, és Bartha Tóni Bábszínháza pedig elhozza a gyerekeknek Paprika Jancsi alakját is. Hímezhetnek a gyerekek zsebkendőt, készíthetnek zöldág mellett papírsárkányt és szív dekorációt, a családok ügyességi játékok során mérhetik össze tudásukat.

Erdély város főterén verkli muzsika és festőiskola várja az alkotni vágyókat. A kávéházban kávéházi zene szól, a járgányparkban a századelő közlekedési eszközeit lehet kipróbálni, a Beöltözőben magukra ölthetik a látogatók a korszak ruháit.

skanzenmajalis

Május 1-én a Skanzen Erdély épületegyüttesében régi majálisok városi és falusi hangulatát idézi meg a múzeum

Fotó: skanzen.hu

A Korzó kávéházban találkozhatnak az érdeklődők az Erdély épületegyüttesben játszódó Hat sértett kísértet című gyerekregény szerzőjével, Kertész Erzsivel és az Abszolút könyvek legújabb darabjának többi alkotójával. A könyv mellett kézműves foglalkozások, játék és nyomozós kaland várja a gyerekeket, amelynek során elkészítve a láthatatlanná tevő szemüveget végigjárhatják a könyv helyszíneit is. A könyvbemutató 11 órakor kezdődik a Korzó kávéház emeleti rendezvénytermében.