Málta 30 millió euró értékű utalvánnyal támogatja a turizmust

Forrás: turizmus.com

 2020. október 30. 10:45

A költségvetésben rekordösszeget különített el a turizmus számára, emellett 30 millió euró értékű turisztikai utalvánnyal támogatja a szállodákat és éttermeket a máltai kormány.

A máltai kormány 2020. október 19-én fogadta el a 2021. évi költségvetést, amelyben kiemelt szerepet és támogatást kap a turizmus.

Julia Farrugia Portelli idegenforgalmi miniszter tájékoztatása szerint a kormány az elkövetkező évre rekordösszeget, 95 millió eurót különített el az idegenforgalom számára, 10 millió euróval többet, mint az idei évre.

Az új költségvetés a turizmus fenntarthatóságának szükségességén alapul. Az elkövetkező hetekben az összes érdekelt féllel megkezdődik az egyeztetés a részletes tervekről.

Az elkövetkező tíz évben a kormány a turizmus minőségére, nem pedig mennyiségére koncentrál a miniszter szerint. Az idegenforgalom számára megszavazott pénzügyi forrásokon felül további 30 millió eurónyi utalványt fognak a közeljövőben kiosztani, ami a szállodák, éttermek és egyéb turisztikai szálláshelyek túlélését segíti.

A máltai kormány a turizmus minőségére koncentrál az elkövetkező évtizedben

Fotó: Máltai Turisztikai Hivatal

A szektor támogatását szolgálja az a bérkiegészítés is, amely a pandémia miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások több ezer munkavállalóját támogatja, és amelyet 2021 márciusáig meghosszabbítottak. A bérkiegészítés a turisztikai szektorban (szállodák és egyéb szálláshelyek, utazás-, túra- és rendezvényszervezők, nyelviskolák, valamint személyszállítást végző vállalkozások) dolgozó teljes munkaidős alkalmazottak esetén havi 800 eurós, részmunkaidős munkavállalók esetén havi 500 eurós támogatást jelent.

A máltai kormány szándékában áll nemzetközi promócióval is segíteni az ágazatot, továbbra is vonzó eseményeket szervezni a közkedvelt főszezoni időszakokon kívül, emellett nagy hangsúlyt fektetnek a turisztikai zónák megfelelő karbantartására is.

A fenntartható turizmus érdekében egyre több turisztikai létesítmény igyekszik elegendő tiszta energiát termelni szükségleteihez és a bevezetett innovatív technológiák révén csökkenteni a fogyasztást és a környezetszennyezést.