Minden eddiginél nagyobb érdeklődés a China Smart Expo iránt

Forrás: turizmus.com

 2018. június 06. 10:47

2018. május 31. és június 2. között 9. alkalommal rendezték meg a China Smart Expót a The Experience Centerben Budapesten. A rendezvény mára a közép-kelet-európai régió legnagyobb kínai üzleti fórumává vált.

A rendezvény fő szervezője, a Kínai Kereskedelmi Minisztérium (MOFCOM), és a társszervezők, a CECZ (Central-European Trade and Cooperation Zone), valamint a ChinaCham Hungary (Kínai Kereskedelmi Kamara) széles körű szolgáltatásokkal segítik a közép-kelet-európai vállalkozásokat, hogy megtalálják kínai üzleti partnerüket.

Kiállítóként több mint 300 kiállító cég jelent meg, tucatnyi iparágat képviselve. A rendezvény tematikája ez évtől már szolgáltatásokkal is kiegészült – a turizmus, a sport, a kiadói jogok és a felsőoktatás terén.

Évről évre nő az érdeklődés a kínai gyártókat és kereskedőket felvonultató rendezvény iránt. A látogatói szám minden eddigi statisztikát felülmúlt, az előzetesen regisztrált 5900 szakmai érdeklődő 80%-a megjelent a rendezvényen, és közel 8.000 üzleti kapcsolatfelvétel történt. A közép-és kelet európai régióból érkező látogatók aránya meghaladta a 30%-ot.

A látogatók száma minden eddigit felülmúlt

Fotó: turizmus.com

Az idei évben a kiállítás kiemelt vendége Konfuciusz szülőföldje, Shandong tartomány volt. A történelmileg és gazdaságilag is meghatározó régió kulturális és üzleti bemutatkozása színesítette az eseményt felsőoktatás, turizmus, szerzői jogok és sport tematikákban. A további kísérő kiállításon több közép- és kelet-európai ország élelmiszer- és agráripari, valamint egyéb FMCG exportcégei is bemutatkoztak. Itt a régió nyolc országának (Magyarország, Szlovákia, Lengyelország, Szlovénia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország) több mint 60 kiállítója vett részt élelmiszer- és agráripari, valamint egyéb FMCG exportcikkekkel. A kiállítást szakmai előadások és konferenciák kísérték.