Montenegró a teljes lezárást fontolgatja

Forrás: MTI

 2021. március 03. 12:22

Teljes lezárás, kijárási tilalom és akár a határok újrazárása is várhat Montenegróra a politikusok bejelentései szerint.

Milo Djukanovic államfő szerint komoly veszélyben van a montenegrói állampolgárok egészsége, nagyon magas a Covid-19 miatti halálos áldozatok a száma, ezért véleménye szerint le kell zárni a határt, illetve csak negatív koronavírusteszttel lenne szabad belépni az országba, és fel kell gyorsítani az oltási folyamatot.

A helyzet Jelena Borovinic Bojovic egészségügyi miniszter szerint is súlyos, ezért a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb a teljes lezárást és az egész országra kiterjedő kijárási tilalom bevezetését fontolgatja.  
Montenegrót tavaly májusban már Covid-mentes övezetté nyilvánították, de 40 nap után újra megjelent a vírus az országban, azóta pedig hol jobban, hol kevésbé, de nő a fertőzöttek száma.

A montenegrói válságstáb akár teljes lezárásról dönthet hamarosan

Fotó: Pixabay

Szerdára 585 új esetet regisztráltak, ezzel 76 868-ra nőtt a fertőzöttek száma. A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában nyolccal 1023-ra nőtt.