Multifunkciós sportközpontot nyitnának a szlovákiai Galántán

Forrás: turizmus.com

 2023. február 14. 12:33

Ismét felröppentek a hírek, hogy a szlovákiai Galántára tervezett fedett sípálya és sífutó alagút beruházása újraindul. A tervek szerint 2027-re fel is épülhetne a létesítmény.

A sielok.hu információi szerint az európai, sőt világszinten is nagyszabású sportlétesítmény egy 34 hektáros területen épülne fel Szlovákiában, közel a magyar határhoz. A sípálya mellett szabadtéri sportpályák, golfpálya, hoki- és futballcsarnok, uszoda és galéria is helyet kapna benne.

A sportlétesítmény három szakaszban épülne fel, elsőként a szabadtéri sportpályák és a futballcsarnok készülnének el 2025-re. Egy évvel később adnák át a fedett, 50 méteres uszodát, végül pedig a jégkorong csarnok (két pályával, amerikai/NFL és európai sztenderdek alapján), a fedett sípálya, és a sífutópálya készülne el 2027-re.

sportparkinternational

A Sport Park International tervei a sportközpontra

Fotó: Sport Park International

Utóbbit egész évben üzemeltetnék. Egy 750 méter hosszú és 120 méter széles lesiklópályát terveznek 48 méteres szintkülönbséggel. A sípálya tetején egy körbár épül panorámás kilátással és 80 férőhelyes vendéglátással.

A lap megjegyezte, hogy az új helyi vezetés és a befektetők újratervezik az egész projektet, amely jelenlegi árakon kb. 250 millió euróba (kb. 98 milliárd forint) kerülne. Emlékeztettek, hogy korábban voltak már tervek hasonló, vagy kisebb pályákra az országban, de ezek nem valósultak meg.