Növekvő fürdőbevételek

Forrás: MTI

 2019. augusztus 28. 12:08

Nőtt a fürdők forgalma az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakhoz képest - nyilatkozta a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

Balogh Zoltán hozzátette: a fürdőágazat javulása nagymértékben hozzátett a magyar turizmus jó teljesítményéhez.

ÉRDEKLIK A RÉSZLETEK? KATTINTSON A TRENDRIPORTÉRT

A fürdőágazat a belföldi turizmus egyik motorja, hiszen a vendégéjszakák 70 százalék fölötti részét fürdővárosokban foglalják le - fogalmazott.

Elmondta: a strandok kedveltsége és elhelyezkedése között komoly összefüggés van, az adatok szerint a keleti országrészben jóval nagyobb volt a növekedés aránya, mint a nyugati területeken. Az adatok alapján az is megállapítható, hogy a kisebb fürdők növekedési üteme elmarad a nagyobb fürdőkétől - fűzte hozzá.

A fürdők minden korosztály számára kedvelt úti célt jelentenek

Fotó: pexels

A növekedés mértékére az időjárási változások is nagyban kihatnak: a júniusi jó idő nagy látogatottságot hozott, míg a júliusi csapadékosabb időben kevesebben döntöttek a fürdők mellett - mondta Balogh Zoltán.

A napokban ismertették a fürdők trendriportjának részletes adatait. A szerkesztőségünk részére eljuttatott anyagból egyebek mellett kiderül, hogy a fürdőüzemeltető társaságok értékesítésének nettó árbevétele az idei első fél év során a 2018. évi bázishoz képest átlagosan 15,9%-kal nőtt. Ezen belül a fürdőszolgáltatás nettó árbevétele átlagosan 16%-kal növekedett, a gyógyszolgáltatásból származó nettó árbevétel (társadalombiztosítási támogatás és a vendégek által fizetett önrész együttesen) 0,5%-os csökkenést mutat.