Országos tájékoztató indul a szakképzés átalakításáról

Forrás: MTI

 2015. április 14. 14:33

Országos tájékoztató akciót indít a szakképzés átalakításáról a gimnáziumok és szakközépiskolák vezetőinek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik)- közölte a nemzetgazdasági tárca kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az országjáráson az állami fenntartásban lévő iskolák igazgatóit részletesen tájékoztatják a szakképzés átalakításáról, a pontos menetrendről, a felmerülő feladatokról.

Az iskolák vezetői a régiónként tartott konzultációsorozaton javaslatokat tehetnek az átszervezéssel kapcsolatban. Az érintett intézmények vezetőit, munkatársait együttműködő partnernek tekintik, akik innovatív, nyitott és felelősségteljes hozzáállással segítik intézményük helyének elfoglalását az új szakmai, fenntartói rendszerben - olvasható a közleményben.

Az NGM felidézte: 2015 szeptemberétől mintegy 400 szakképzést végző intézmény átkerül az NGM irányítása alá a Kliktől. A nemzetgazdasági tárca kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az átalakulási folyamat ne zavarja meg az érintett iskolák működését.