Pocket Guide: Májustól oroszul is

Forrás: turizmus.com

 2016. március 31. 21:36

A visegrádi turisztikai együttműködésben résztvevő országok 2014-ben bevezetett mobilos városnéző applikációja, a Pocket Guide újabb nyelvvel, az orosszal bővül.

Május első hetében az ún. májusi ünnepek időszaka alkalmával a régiónkba utazó orosz turisták már anyanyelvükön böngészhetik a négy ország fővárosában 3-3 gyalogos városnéző útvonalát. A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére létrejött alkalmazás eddig cseh, lengyel, magyar, szlovák, angol és kínai nyelven volt elérhető. Az utazóknak mindössze egy iOS vagy Android rendszerű okostelefonra van szükségük, melynek QR kód olvasójával beolvasható a Pocket Guide honlapján is megtalálható grafikai kód.


A használat során a program helymeghatározó rendszere a hallgatót elnavigálja a túra indulópontjára, majd elkezdődik a városnéző program. A budapesti túrák a Várba, a Duna-partra valamint az Andrássy útra kalauzolnak el. Folyamatosan követhető az útvonal, egyes látnivalókról élőszavas bemutató, fényképek valamint részletesebb ismertetés is elérhető. A négy visegrádi főváros látnivalóinak letöltése és használata 2017. májusáig díjmentes lesz.