Rekreációs pihenőpark a Margitszigeten, új játszóterek a Római-parton

Forrás: MTI

 2019. május 29. 11:07

Római-parti és margitszigeti fejlesztésekről döntöttek a fővárosi képviselők, melyekre összesen csaknem 750 millió forintot biztosítanak.

A Római-part fejlesztése során játszótereket újítanak majd fel, illetve alakítanak ki, kerékpáros pihenők és pihenőparkok létesülnek, valamint ülőbútorok helyeznek el. Továbbá fafelmérést tartanak, és a fenntartási koncepcióterv elkészítése után elvégzik majd a szükséges faápolási munkákat – olvasható az elfogadott előterjesztésben.

A fejlesztést 2020. május 31-ig tervezik megvalósítani 447 millió forintból.

A képviselők döntöttek arról is, hogy a margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont elhagyatott területet parkosítják. Jelenleg – a lelátók és melléképületek elbontása után – 40-60 centiméter vastagságban építési törmelék, a felhagyott salakos teniszpályák helyét pedig szennyezett salak borítja.

A tereprendezés keretében kicserélik a talajt a felszínt borító salakos talaj és az építési törmelék eltávolítása után. A projekt magában foglalja a tereprendezést és burkolatépítést, a megnövekedett zöldfelületen gyepfelület, cserje és évelőfelület létesítését, valamint parkfák telepítését.

2020 nyarára rekreációs célú pihenőpark létesül a régi teniszközpont helyén

Fotó: Wikipedia

A fejlesztés eredményeként a Margitszigeten zöldfelületben gazdag rekreációs célú pihenőpark létesül. A fejlesztéssel érintett terület mintegy 13 ezer négyzetméter. A 2020. május 31-ig befejezendő környezetrendezésre 300 millió forintot biztosítottak.