Thaiföld az oltottak karantén-kötelezettségének feloldásán gondolkozik

Forrás: turizmus.com

 2021. március 16. 12:46

Thaiföld egyre nagyobb lendülettel veti bele magát határai újranyitásába a nemzetközi turisták előtt és készen áll feloldani a beoltott látogatók kötelező karanténját, az ország sikeres járványkezelésének köszönhetően.

Az országban az év elején sikerült megfékezni a COVID-19 fertőzések terjedését és azóta is viszonylag alacsony számokat tud felmutatni: a járvány kezdete óta Thaiföldön mindössze 26 000 fő kapta el a betegséget bizonyítottan és 84 haláleset történt.

A VIMOSZ hírlevelében azt írja, hogy a sikeres járványügyi rendelkezések következtében a thaiföldi turisztikai ágazat úgy tervezi, hogy a kötelező karantént akár már július 1-jén teljesen feloldhatják a beoltott utazók számára, így az ország turisták milliói előtt nyílhat meg korlátozások nélkül.

Jelenleg, ahogy arról beszámoltunk, az oltottak számára 7 nap a kötelező karantén. Ezt a turizmus fellendítése érdekében rövidítették le 14 napról és  hamarosan akár különleges helyeken, nyaralva is tölthetik a turisták: yachton, golfpályán vagy akár luxusüdülőkben.

thaifold_123rf

Időközben egy petíciót is indítottak a mihamarabbi nyitás elősegítésére, melyet 2 nap alatt több mint 6000-en írtak alá

Fotó: 123rf.com

A karanténmentes stratégia azonban egy újabb lehetőség lenne Thaiföld számára, hogy vezető szerepet foglaljon el az ázsiai országok között, és előkészítse a thaiföldi gazdaság 2022-as fellendülését.

Thaiföld GDP-je 6,1 százalékkal csökkent 2020-ban, főként a turisztikai bevételek csökkenése miatt, ami az ország bruttó hazai termékének egyötödét adja. Ugyan az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztetett, hogy a korlátozások hirtelen enyhítése kockázatos lehet, az ország azonban egy sikeres újranyitással arra ösztönözhet más, a turizmus bevételétől függő nemzeteket, hogy kövessék példáját.

Mindeközben az 500 szállodát kezelő MinorInternational Pcl egy kampányt indított, melynek célja, hogy egy petíció benyújtásával elérje: a kormány megnyissa az ország határait a harmadik negyedévtől. A vállalat – sok más turisztikai céghez hasonlóan – több száz szállodája bezárására kényszerült a turisták elmaradása és a járványügyi korlátozások miatt. Az online petíciót két nap alatt közel 6000-en írták alá.