Új szabadidőközpontot adtak át a csepeli ifjúsági tábor helyén

Forrás: MTI

 2023. július 05. 12:35

Ünnepélyes keretek között átadták szombaton a felújított Kolonics György Szabadidőközpontot Csepelen. A korábban ötven éven át itt működő ifjúsági tábor másfél év alatt szépült meg a Kis-Duna parton.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere felidézte, hogy ezen a területen éppen ötven évvel ezelőtt, 1973. június 15-én nyitotta meg kapuit az úttörő- és ifjúsági tábor, amely fél évszázadon át volt a csepeli családok kedvelt helye, ám a rendszerváltást követően egyre elhanyagoltabbá vált.

2022 elején úgy döntött a helyi önkormányzat, hogy közösségi tervezésbe kezd, és megkérdezi a csepelieket, milyen fejlesztést látnának szívesen ezen a területen.

A felújítás során megújultak a zöldfelületek, a sétányok, a sportpályák

Fotó: MTI  / Illyés Tibor

 

"A megkérdezettek elsöprő többsége nyilatkozott úgy, hogy a régi szabadidős és sportfunkciók maradjanak meg, és ez most végre megvalósult. A helyiek arról is döntöttek, hogy semmiféle magas beépítést nem kívánnak látni a Kis-Duna parton" – jegyezte meg a polgármester.

A Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág mellett, a Hollandi úton 4,5 hektáron elterülő sport-, szabadidő- és rendezvényközpont új neve Kolonics György Szabadidőközpont lett. A felújított és kibővített létesítmény a kétszeres olimpiai, 15-szörös világ- és háromszoros Európa-bajnok kenusról kapta a nevét.

A felújítás során megújultak a zöldfelületek, a sétányok, a sportpályák, korszerűsítették a négy bungalót, új szállásépületet húztak fel, az öltözők mellett közösségi tér is létesült Dunára nyíló fedett terasszal.