Újabb kerékpáros világverseny érkezik Magyarországra

Forrás: turizmus.com

 2019. október 11. 12:36

Nyíregyháza rendezheti a 2020-as Országúti Világkupa 9. állomását, junior korosztályban.

A sporttörténelmi sikerhez nagyban hozzájárult, hogy a szabolcsi megyeszékhely idén már otthont adott két nemzetközi versenynek is, és bizonyított a Kométa Kritérium Liga, valamint a V4 sorozat házigazdájaként.

A 10 fordulós, nemzetközi korosztályos sorozat egyik eseményét a sportág történetében először fogadhatja hazai település.

Májusban Kovács Ferenc, a város polgármestere és Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke arról beszéltek, hogy bizakodók a döntéssel kapcsolatosan, és hogy a kiváló együttműködés és a remek szervezés jó kilátásokkal kecsegtet, így a magyar kerékpársport a mára nemzetközi szinten jegyzett versenyzők mellett a versenyrendezés terén is felzárkózhat a világ élmezőnyéhez.

Gilberto Simoni kétszeres Giro d'Italia győztes és Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere

Fotó: Magyar Kerékpáros Szövetség

Nem véletlen az sem, hogy Gilberto Simoni, kétszeres Giro d'Italia-győztes versenyző Törzsök Zsolt és Solymosi János szervezők meghívására személyesen tette tiszteletét az akkori eseményen.

Visegrad 4 Juniors néven fut majd a 3 napos verseny

Fotó: Magyar Kerékpáros Szövetség

Az MKSZ vezetése David Lappartient a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnökének budapesti látogatása alkalmával sikerrel lobbizott a rendezés lehetőségéért.

2020. július 24–26. között Visegrad 4 Juniors néven fut majd a 3 napos verseny, mely az eddig kilenc fordulós sorozatot egészíti ki.

A Nations Cup futamain válogatottak vesznek részt, és olyan legendás versenyek junior verzióját foglalják magukba, mint a Párizs-Roubaix vagy a Gent-Wevelgem.