A szlovákiai Eperjes városnapjain mutatkozott be Nyíregyháza

Forrás: turizmus.com

 2022. június 14. 14:56

Turisztikai és gasztronómiai élménykínálattal mutatkozott be Nyíregyháza az Eperjesi Városnapokon.

Két év szünet után idén újra megrendezték az Eperjesi Városnapokat Szlovákiában. Az egyhetes rendezvény részeként három napig vásárt is tartottak, amelyen nemcsak a nyírségi termelők finomságai, hanem Nyíregyháza attrakciói és kulturális kincsei is bemutatkoztak.

"Szerettük volna megmutatni, hogy Nyíregyháza sokszínűsége és többgenerációs élménylehetősége miatt több napot is érdemes eltölteni nálunk. Ajánlataink között szerepelt az Európa legjobbjának választott Nyíregyházi Állatpark, a gyógyvízéről és wellness-szolgáltatásairól híres Aquarius fürdőkomplexum, valamint az időutazást ígérő, népi hagyományokat őrző Sóstói Múzeumfalu is. A kitelepülés ugyanakkor jó lehetőséget kínált a belvárosban található Kulturális Negyed intézményeinek bemutatására is" – számolt be Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A szlovákiai Eperjesen mutatkozott be Nyíregyháza

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A standot felkeresők a turisztikai kiadványok mellett kóstolót is kaptak a térség eredetvédett pálinkáiból, valamint megismerhették a helyi termelők különleges lekvárjait, szörpjeit és fűszereit.

Eperjes és Nyíregyháza immáron 30 éve ápolja testvérvárosi kapcsolatát, így a rendezvényre Nyíregyháza polgármestere, Kovács Ferenc is ellátogatott, hogy a résztvevő partnervárosok képviselőivel kulturális, turisztikai és gazdasági együttműködésekről, valamint közös pályázati lehetőségekről is egyeztetéseket folytasson.