Az UIA konferenciadesztinációs listáján is előre lépett Magyarország

Forrás: turizmus.com

 2022. július 04. 08:13

Magyarország 9 helyet javítva a 27., Budapest 13 pozíciót előbbre lépve a 17. helyezést érte el a nemzetközi üzleti eseményeket összegyűjtő Union of International Associations (UIA) világranglistáján.

A legutóbb közzétett International Congress and Convention Association (ICCA) ranglista után, ahol Magyarország a 29., Budapest az előkelő 12. helyezést érte el, a Union of International Associations (UIA) is közzétette a városok és országok rangsorát: Budapest 47 megrendezett eseménnyel érte el a 17. helyezést, ezzel 13 helyet javítva a 2019-es pozíciójához képest.

A városok listáját Brüsszel vezeti 319 rendezvénnyel, majd Szöul (263), Tokió (256) és Bécs (195) következik. Budapest európai viszonylatban 11. a rangsorban. Az országos listán Magyarország 27. helyen végzett, 9 helyet javítva korábbi 2019-es pozíciójához képest.  A top 5 ország között USA, Korea, Japán, Belgium és Franciaország szerepel - tájékoztatta lapunkat a Magyar Kongresszusi Iroda.

Jelentősen előrelépett mind hazánk, mind Budapest a legjelentősebb konferenciadesztinációk listáján

Fotó: 123rf.com

"Az újabb nemzetközi siker fontos visszaigazolása annak, hogy jó irányban haladunk, és emellett a világranglistán tett jelentős előrelépés bizalomépítő eszköz lehet hazai partnereink üzletszerző tárgyalásain. A Magyar Kongresszusi Iroda csapatával folytatjuk a munkát annak érdekében, hogy desztinációnk a nemzetközi üzleti rendezvény ágazatban még versenyképesebb és ismertebb legyen. Hiszünk abban, hogy szolgáltatóinkkal és a magyar szellemi tőkével Európa legjobbjai között a helyünk!" – fogalmaz Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatója.

UIA Ranglista 2021 – Top 10

Helyezés Ország

1. Amerikai Egyesült Államok

2. Koreai Köztársaság

3. Japán

4. Belgium

5. Franciaország

6. Egyesült Királyság

7. Ausztria

8. .Németország

9. Spanyolország

10. Olaszország

 

UIA Ranglista 2021 – Top 10

Helyezés Város

1. Brüsszel

2. Szöul

3. Tokió

4. Bécs

5. Párizs

6. Szingapúr

7. London

8. Lisszabon

9. Genf

10. Montréal

A UIA által közzétett riport a világszerte megrendezett nemzetközi szövetségi kongresszusokat és konferenciákat tartalmazza, amely az ICCA rangsor mellett a nemzetközi konferencia- és üzleti rendezvény szektor egyik legfontosabb listája.

Az idei elemzés több mint hatezer eseményt tartalmaz, amely 262 országban és 11.849 városban került megrendezésre. Az ICCA módszertanától eltérő módon, a UIA adatbázisban nemcsak a rendszeresen megtartott, rotálódó, legalább 50 résztvevővel rendelkező rendezvények szerepelnek.

Fontos szempont azonban, hogy a rendezvénynek egyértelmű kapcsolatban kell állnia a UIA adatbázisában szereplő nemzetközi szövetség valamelyikével, ahhoz, hogy 'A' típusú besorolást érjen el, amely az éves rangsor alapját képezi.