Bordeaux és Valencia az intelligens turizmus fővárosai 2022-ben

Forrás: turizmus.com

 2022. február 07. 16:41

A francia Bordeaux és a spanyol Valencia lettek az intelligens turizmus 2022-es európai fővárosai. Az év kezdetével a városok kapcsolódó programjai is elindultak.

Az uniós kezdeményezés, amelyet jelenleg a COSME program keretében finanszíroznak, az intelligens turizmust népszerűsíti az EU-ban, elősegíti az innovatív, fenntartható és befogadó turizmusfejlesztést, valamint a legjobb gyakorlatok cseréjét. A kezdeményezés négy kategóriában ismeri el az európai városokat, mint turisztikai célpontokat kiemelkedő eredményeikért: elérhetőség, fenntarthatóság, digitalizáció, valamint kulturális örökség és kreativitás.

A programot indító rendezvényeken a 2022-es fővárosok, Bordeaux és Valencia átvették trófeáikat Marie-Hélène Pradinestól, az Európai Bizottság képviselőjétől, és bemutatták 3 méter magas hashtag-szobraikat.

smarttourism

A megnyitó ünnepség Valenciában

Fotó: European Capital of Smart Tourism Secretariat

A szobrok, amelyeket a városok által elért sikerek elismeréseként adtak át, a valenciai Művészetek és Tudományok Városában és a bordeaux-i Kiállítási Központban találhatók. Az alkotások a kezdeményezés négy kategóriájának maradandó mérföldkövei és az EU intelligens turizmus iránti elkötelezettségének vizuális megjelenítései.

2022-ben az intelligens turizmus két európai fővárosa kommunikációs és márkaépítési támogatásban részesül. Mind Bordeaux, mind Valencia kiterjedt programokat tervez, hogy bemutassák kiemelkedő kezdeményezéseiket, és más európai városokat is inspiráljanak az turizmus intelligensebb és fenntarthatóbb fejlesztésére.