Jelentkezési lehetőség az Európai Termál Örökség Napjára

Forrás: turizmus.com

 2018. október 05. 14:41

Október 12-én, az Európai Termál Örökség Napján a Budapest Gyógyfürdői Zrt. és az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetségének Tudományos Bizottsága konferenciát szervez Budapesten.

Az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetsége Budapesten ünnepli a Gellért fürdő fennállásának 100. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Budapest Gyógyfürdői Zrt. és az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetségének Tudományos Bizottsága konferenciát szervez 2018. október 12-én, 16 órakor a Danubius Hotel Gellért Gobelin termében.

A hazai és nemzetközi vendégeket Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese, Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa és Giuseppe Bellandi, a szövetség elnöke üdvözli.

A Gellért fürdő és a Danubius Hotel Gellért

Fotó: BGYH Zrt.

Kapcsolódva a Kulturális Örökség Európai Évéhez, a konferencia előadásai során megismerkedhetünk Európa és Budapest nagy fürdőivel, a fürdővárosokat bemutató tudományos projekttel, a Termál Atlasszal és a hozzá kapcsolódó Geoportál Információs Rendszerrel (Geoportal Information System), és végül, de nem utolsó sorban a Gellért Hotel titkaival.

A fórum mellett egy kiállítás is megtekinthető a szövetségről és annak tagjairól, az európai fürdőkön keresztül bemutatva a fürdők történelmi, kulturális, művészeti és gazdasági jelentőségét és kihangsúlyozva azok szerepét az európai történelemben és kultúrában.

A részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket érkezési sorrendben tudják elfogadni.

Jelentkezés 2018. október 10-ig a laczkovich.eszter@spabudapest.hu e-mail címen.