Megteltek az Idegenvezetők Világnapjára meghirdetett fővárosi túrák

Forrás: turizmus.com

 2018. február 20. 11:19

Alig találni már szabad helyet a február 21-25-i hétvégére meghirdetett ingyenes vezetett városnéző túrákra.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a budapesti idegenvezetők 2018. február 22-25. között szervezik meg Budapesten az Idegenvezetők Világnapját.

A rendezvény társszervezői a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), illetve a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM).

Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit. A rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester.

2018. február 22. és 25. között mindennap gyalogos túrák, tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak a város különböző pontjain. A programok nagy része térítésmentesen látogatható, de van néhány, melyen csekély összegű díj befizetésével lehet részt venni. A programokra előzetesen regisztrálni kell.

Az elmúlt évben több mint 100 sétát szerveztek, idén is hasonló mennyiséggel várják a látogatókat.

A vasárnapi (február 25.) központi események helyszíne a Bálna Budapest lesz. Innen indulnak térítésmentesen a városnéző autóbuszok, valamint a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett, speciális autóbuszos túrák. A Bálnában turisztikai és budapesti kulturális intézmények mutatkoznak be. Lesz hajós városnézés is, amelyhez a járműveket a Silverline biztosítja, így a hajók indulási helyszíne az Erzsébet híd lábánál lévő 11. kikötő lesz.

Különjáratként indul villamos a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán. Minden járműre lesz előzetes regisztráció, de az esetleg szabadon maradó helyekre, a helyszínen is alkalom nyílik jelentkezni.

A programokról és az esetleges szabad helyekről a BKIK honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek

Nem mi mondtuk

2018. február 18.