Miniszteri biztost kapott a Kincsem lovas program

Forrás: turizmus.com

 2019. március 27. 10:33

Március 1-jétől Dallos Gyula felel a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért – áll a március 26-ai Hivatalos Értesítőben.

Az agrárminiszter kinevezése visszavonásig, de legfeljebb két évre szól. A miniszteri biztos feladata lesz az állami ménesek fejlesztésének szakmai koordinációja, kivéve a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság által ellátott állami feladatok.

A biztos felel a lovas kultúra oktatás fejlődésének előmozdításáért, a lovas ágazathoz kapcsolódó, közép- és felsőfokú képzések fejlesztésére irányuló koncepció kidolgozásáért, valamint a lovas és lósportokhoz kapcsolódó szakmai feladatok összehangolásáért.

Dallos Gyula

Fotó: lovasok.hu

A miniszteri biztosnak kéthavonta írásbeli beszámolót kell készítenie, tevékenységét az agrárminiszter irányítja.

Dallos Gyula a magyar lovassport örökös bajnoka, Testnevelési Egyetemet végzett  szakedző, mesteredző, a mai napig maga is aktív versenyző. Több száz Nemzetközi Nagy Díj győztese és helyezettje. A lovasok.hu tájékoztatója szerint Dallos Gyula jelenleg Dunakeszin dolgozik, tanítványai eredményesen versenyeznek a díjlovaglás élmezőnyében.