Nyári, vízparti kikapcsolódásra hív az MTÜ új forgalomélénkítő kampánya

Forrás: turizmus.com

 2023. június 06. 10:10

Egész nyáron várnak a hazai strandok − ezzel a fő üzenettel már nemcsak itthon, hanem a legnagyobb potenciállal rendelkező küldőországokban is magyarországi feltöltődésre buzdítja a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a magyar, cseh, lengyel, osztrák, német és izraeli turistákat június végéig.

Annak érdekében, hogy a magyar turizmus az év első négy hónapját követően továbbra is erős legyen és megalapozza a kiváló főszezon lehetőségét, a Magyar Turisztikai Ügynökség folyamatos marketingtevékenységet folytat. Az aktív turizmust népszerűsítő belföldi kampány után május közepén elindult az ügynökség nyári forgalomösztönző akciója – tájékoztatta lapunkat az MTÜ.

Mint a közleményben kiemelik, függetlenül attól, hogy Magyarország mely pontját indulunk felfedezni, vizeink sokfélesége ideális a legváltozatosabb nyári időtöltéshez. A klasszikus folyó- és tóparti, vagy aquaparkos kikapcsolódástól a természetközeli aktív kalandokon át a borongósabb időben is élvezhető termálvízig hazánkban számtalan lehetőség közül választhat az idelátogató.A vízi élmények népszerűsítésére indította el az MTÜ legújabb belföldi és nemzetközi kampányát a legnagyobb küldőpiacokon: Csehországban, Németországban, Lengyelországban, Izraelben és Ausztriában. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a június végéig tartó akció főszereplői maguk a szolgáltatók is, vagyis azok a szálláshelyek és vendéglátó üzletek, turisztikai attrakciók, akik vizes feltöltődést kínáló, kedvezményes és egyedi ajánlatokat nyújtanak az utazóknak - áll a közleményben. Ezeket az MTÜ több nyelven népszerűsíti a csodasmagyarorszag.hu, illetve a visithungary.com weboldalakon.

Vízparti kikapcsolódásra hív az MTÜ új forgalomélénkítő kampánya

Fotó: MTÜ

„A kampányokkal két célunk van: rövid távon a forgalomélénkítés, hosszú távon pedig az imázsépítés. Adatalapú marketingaktivitásainkkal is szeretnénk hozzájárulni, hogy a turizmus elmúlt hónapokban tapasztalt lendülete továbbra is erős maradjon és a szolgáltatóknál folyamatos forgalomnövekedést eredményezzen. Az előfoglalási adatok szerint kifejezetten intenzív balatoni főszezon áll előttünk, ezért törekedtünk arra, hogy hazánk más, vízi élményeket nyújtó, rejtett kincsei is fókuszba kerüljenek a kampány során. Célunk, hogy az értékesítési és marketing tevékenységünk eredményeképp minél sikeresebb nyári szezont zárjunk" – hangsúlyozta Jakab Zsófia, az MTÜ marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.

A közlemény szerint a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnak (NTAK) köszönhetően az ügynökség az aktuális forgalmi adatokra és az előfoglalási számokra alapozva célzottan, személyre szabott üzenetekkel szólítja meg a legígéretesebb piacokról érkező turistákat. Magyarországon átfogó, online és offline területeken is széleskörűen látható, integrált kampánnyal ösztönzi az utazni vágyókat az MTÜ a belföldi kínálat megismerésére. A külpiacokon pedig leginkább az online térben inspirálja útra kelésre az utazókat. Emellett a nyomtatott sajtóban, illetve a nemzetközi médiaegyüttműködések révén ‒ online utazásszervezők és globális médiavállalatok felületein is − megjelennek az MTÜ utazásra motiváló üzenetei.

 

Strandolás, városlátogatás, kultúra

Az európai turisztikai hivatalokat tömörítő szervezet, a European Travel Commission legfrissebb, utazókedvet monitorozó jelentése szerint a strandolás továbbra is az európaiak által legjobban kedvelt szabadidős tevékenység, de kiemelt helyen szerepel a városlátogatás, valamint a kultúra és örökség felfedezése is.

A távolabbi küldőpiacokon egy Budapestet fókuszba állító kampány is elindul

Fotó: MTÜ

„Ezekre a motivációkra hazánk tökéletes alternatívákkal tud felelni. Így a külföldi utazóközönséget a vidéki térségeink mellett a főváros pezsgő kulturális életének felfedezésére is inspiráljuk. Az NTAK adatokra alapozva a cseh és lengyel vendégek esetében például a fürdőkre helyezzük a hangsúlyt, míg az Egyesült Államokban élőket Budapest felfedezésére ösztönözzük" − tette hozzá Jakab Zsófia.

A nyári vízparti élmények kommunikációja mellett így például ‒ elsősorban a távolabbi küldőpiacokon ‒ egy Budapestet fókuszba állító kampány is elindul, ami a város lüktető lendületét, széles programpalettáját és nemzetközi szinten is elismert minőségi szolgáltatásait villantja fel New Yorktól−Shanghajig.