Tanulmánykötet a biztonságos turizmusról

Forrás: turizmus.com

 2019. május 14. 17:44

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának gondozásában terjedelmes tanulmánykötet jelent meg a tavaly decemberben Zalakaroson harmadik alkalommal megrendezett Turizmus és Biztonság Nemzetközi Tudományos Konferenciáról.

Az évenként megrendezésre kerülő tudományos konferencia fő célkitűzése, hogy a turizmusbiztonság és a turizmus területén létrejött legújabb hazai és nemzetközi eredményeket hozzáférhetővé tegye a kormányzati szektor képviselői, a felsőoktatási intézmények munkatársai, oktatói, kutatói, a turisztikai szektorban tevékenykedő szervezetek, illetve a téma iránt érdeklődők számára. A 2018. évi konferencia plenáris előadásai jogi, kormányzati, szolgáltatói, rendészeti szervek nézőpontjából közelítették meg a turizmusbiztonság témakörét.

A turizmusbiztonság kiemelt és széles körben értelmezhető témakör, és nagy jelentőséggel bír a turizmus aktuális kérdései közt

Fotó: pixabay

A szekcióülések során a magyar és a nemzetközi, angol nyelvű szekcióban számos előadás hangzott el a következő témakörökben: új kihívások a rendészettudomány területén; a turizmus aktuális kérdései, korszerű információs technológiák és kapcsolódó biztonsági kérdések szerepe, jelentősége a turizmusban.

A turizmusbiztonság kiemelt és széles körben értelmezhető témakör, és nagy jelentőséggel bír a turizmus aktuális kérdései közt. Mind az előadók, mind pedig a látogatók nagy száma, valamint a témakört érintő tanulmányok is igazolják, hogy a konferenciasorozat útnak indítása 2016-ban előrelátó döntés volt a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza, a Rendőrség Tudományos Tanácsa, valamint a Magyar Rendészettudományi Társaság részéről.

A konferencia több mint 350 oldalas lektorált tanulmánykötetét ITT olvashatja.