Tudományos tanulmánykötetet publikáltak a BGE hallgatói

Forrás: turizmus.com

 2022. július 11. 18:19

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) Tudományos Diákköri Tanácsa 2021 novemberében a Nemzeti Tehetség Program keretében 2.769.000 Ft támogatást sikerrel pályázott.

A projekt lehetővé tette középiskolás diákok bevonását is a Tudományos Diákköri tevékenységekbe, akik a karral hagyományosan jó kapcsolatot ápoló Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikumból érkeztek.

A pályázati programok közül kiemelkedett a BGE TDK Konferencia, amely 2021. november 25-én került megrendezésre a BGE KVIK Alkotmány utcai épületében.

A konferencián 123 hallgató 113 dolgozatot mutatott be többek között turizmus, illetve vendéglátás szekcióban, valamint a kereskedelem, marketing, fogyasztói magatartás stb. területén.

Az „Újra együtt a tudomány világában” című tanulmánykötetben összesen hét hallgató publikált

Fotó: 123rf.com

A pályázat programjai között tudományos és szakmai rendezvények is szerepeltek, utóbbiak közé tartozott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum interaktív sétája, valamint a Continental Group június 1-én megnyílt Hotel Oktogon szállodájának megtekintése.

A hallgatóknak lehetőségük nyílt TDK kutatási eredményeik publikálására is. Az „Újra együtt a tudomány világában” című tanulmánykötetben összesen hét hallgató munkája olvasható magyar, illetve angol nyelven, többek között a fenntarthatóság, a turizmus és a vendéglátás tudományterületeiről.