Új kiadvány jelent meg Magyarország kastélyairól és várairól

Forrás: turizmus.com

 2021. május 20. 14:54

Elkészült a Magyarország kastélyai és várai imázskiadvány, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség nyomtatott portfóliójának legújabb eleme.

A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.-vel közösen készített 44 oldalas kiadvány bemutatja, hogy Magyarország a romantikus kastélyok, meseszép várak hazája - adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség.

25 kastély és vár izgalmas történetét ismerhetjük meg a keszthelyi Festetics-kastélytól kezdve az Edelényi Kastélyszigeten át a visegrádi Fellegvárig.

A kiadványban minden kastély és vár mellett környékbeli látnivalókat is ajánlanak, ezzel is elősegítve a megfelelő vendégáramlást a térségekben és a tartózkodási idő meghosszabbítását.

A kiadvány nyitóoldala

Fotó: MTÜ

A kiadvány megtekinthető IDE kattintva.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, márciusban együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A cél a kölcsönös marketingtámogatás, a kastélyok, várak minősítési rendszerének közös kidolgozása, továbbá, hogy minél több hazai és nemzetközi turista ismerje meg és keresse majd fel Magyarország legszebb épített örökségi helyszíneit.

A kiadvány már az együttműködés részeként készült el, ez az első közös projekt, amelyet újabbak követnek majd.

A NÖF Nonprofit Kft. koordinációjában zajló Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében országszerte számos épített örökségi helyszínünk újul meg.

A kiadványban szerepel a Magyarország leglátogatottabb kastélyaént számontartott, a Magyar Turisztikai Ügynökség kezelésébe tartozó keszthelyi Festetics Kastély is, ahol számos fejlesztéssel és újdonsággal készültek az idei szezonra és az újranyitásra. Elkészült a főépületbe a fehér tükörterem restaurálása, illetve két új diorámával bővült a Vadászati Múzeum, az egyik egy dzsungel világába repít, a másik az ősembe világát idézi meg.

A tervek között szerepel, hogy a kastély parkját egy lüktető kulturális helyszínné varázsolják, az idei szezonra elkészül a Kastély kültéri díszkivilágítása, amely állandó esti programként várja a látogatókat.