Újabb díjakat nyert az ezüstérmet szerző Magyar Pavilon

Forrás: turizmus.com

 2022. június 22. 12:39

Neves elismerésekkel gazdagodott a Dubaji Világkiállításon nagy sikert arató, Aqua Roots of Hungary névre keresztelt Magyar Pavilon.

A Világkiállítások Nemzetközi Szövetsége minden világkiállításon díjazza a legjobb pavilonokat. Az idei expón a legjobban bemutatott tematika kategóriában a Magyar Pavilon ezüstérmet nyert el a 192 országot felvonultató rendezvényen - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Magyar Pavilon a Dubaji Világkiállításon

Fotó: MTÜ

Az Egyesült Arab Emirátusokban kiosztott Middle East Event Awards 2022 a közel-keleti régióban a rendezvény-iparág kiemelkedő eseményeit megtervező és kivitelező kreatív szakmai csapatokat díjazza. A rangos elismerés két kategóriájában is elismerést kapott a Magyar Pavilon hazánk páratlan vízkincseit, azok kialakulását és felhasználását bemutató kiállítása. A Kraftwerk Design & Production LLC által kivitelezett és a DesignLand Creative Community által megtervezett kiállítást a legjobb rendezvényhelyszín design és dekoráció, valamint a legjobb videós megoldás kategóriában is a legjobb 5 közé választotta a zsűri.

A Magyar Pavilonban megrendezett Judit Polgár vs The World online sakkverseny nemcsak világrekord eredményekkel zárult, hanem díjat nyert az ország egyik legrégebbi és legrangosabb kreatív reklámversenyén. Az Universum 8 és Polgár Judit csapata közreműködésével megvalósult egyedülálló online sakk rendezvény a Hipnózis díj Esemény kategóriájában nyerte el a megosztott első helyet.

A magyar részvételhez kapcsolódóan számos kiemelkedő eredmény, illetve számadat is született az esemény hat hónapja során:

  • A Magyar Pavilon küszöbét összesen 1 088 132 látogató lépte át az expó alatt, akik 194 különböző országból érkeztek.
  • A látogatói visszajelzések alapján a vendégek 90%-a szívesen meglátogatná Magyarországot a pavilonban látottak alapján, több ezren személyesen, a vendégkönyvbe tett bejegyzéssel is megosztották élményeiket.
  • Az expó 26 hete alatt 42 kulturális eseményt szervezett az Expo 2020 Magyarország közel 700 fellépő közreműködésével.
  • A Pavilon AquaBar-jában magyar ásványvizeket kóstolhattak a látogatók, melynek során közel 10 000 liter víz fogyott el.
  • A GastroRoots névre keresztelt étteremben a legnépszerűbb étel a gulyásleves volt, amiből több mint 1500 litert fogyasztottak el a vendégek. A decembertől árult kürtöskalácsból pedig 16 849 darab kelt el.