A Rational segíti a német foci-válogatottat

Forrás: turizmus.com

 2018. június 12. 13:48

A június 14-én kezdődő futball világbajnokságra készülő német válogatottban számos változás történt, és konyhában is új szakember segíti felkészülésüket: ezúttal Anton Schmaus séf állítja össze számukra a menüt.

A regensburgi Storstad étterem vezetője már korábban is bizonyított a Konföderációs Kupán, most hét héten át követi a nemzeti válogatottat és állítja össze számukra a megfelelő ételeket.

A játékosok a moszkvai bázison állomásoznak majd, és innen repülnek az egyes mérkőzésekre. Naponta három és fél étkezést fogyasztanak, amely általában három előételt, egy salátát, három főételt, két levest és egy desszertet tartalmaz, és a csapat tagjai a meccsek előtt három órával, együtt ülnek asztalhoz.

Az ételek összeállításához Schmaus szabad kezet kapott, és kimondottan változatos menüt állított össze, de a desszerteknél ragaszkodik a hagyományokhoz – például a rizspudinghoz és a tejbegrízhez.

Anton Schamus

Fotó: turizmus.com

A séf egyébként a meccseken is ott van, de csak a 80. percig – utána ugyanis megy az öltözőbe előkészíteni a játékosok regeneráló ételeit, amelyek például rizst, krumplit vagy curry-t jelentenek, hogy a pálya elhagyása utáni 30 percben segítse a szervezet tápanyagokkal való feltöltését.

Rational VarioCookingCenter

Fotó: turizmus.com

A tejtermék-alapú ételek a VarioCookingCenterben készülnek, amelyet a Rational bocsátott Schmaus rendelkezésére a SelfCookingCenter-rel együtt. “A SelfCookingCenter a legprecízebb készülék, amivel valaha dolgoztam, egyszerűen tökéletesen működik” – mondja róla a séf.

Kapcsolódó cikkek