A római szállodák közel egyharmada zárva

Forrás: Vimosz

 2022. január 31. 11:15

A világ egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb városa, Róma az egyik iskolapéldája annak, hogyan befolyásolják a járvány miatti korlátozások a turizmust.

A friss adatok szerint a mintegy 1300 római szállodából 350 jelenleg zárva van, és további ötvenet a következő napokban terveznek bezárni. Ennek oka, hogy a jelenlegi foglaltsági számok a 2020. áprilisi adatokra csökkentek – mutat rá hírlevelében a VIMOSZ.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a szállodákba való belépéshez kötelező bemutatni védettségi igazolványt, ami egyébként az oltási kedv növelését célozná meg.

Róma 1300 szállodájából hamarosan 400 lesz zárva a járvány miatti korlátozások hatására

Fotó: 123rf.com

A szállodás szakma azt állítja, hogy nem történik semmilyen intézkedés az érintett római szállodák támogatására, emiatt pedig több mint 7000 embert fenyeget az a veszély, hogy a következő három hónapban elveszíti a munkáját. Számos szálláshely már elbocsátotta dolgozóit.

A szakszervezetek sürgős intézkedéseket kértek a turisztikai ellátási lánc támogatására, az elbocsátások azonnali betiltását és a szociális védőháló kialakítását követelik.

Ezzel szeretnék elkerülni annak kockázatát, hogy a vállalatok a munkavállalókra hárítsák a világjárvány okozta válság költségeit.