A Vajdaságban is egyre népszerűbb a rövid távú lakáskiadás

Forrás: turizmus.com

 2019. október 08. 16:41

Két éve jelent meg Szabadkán a rövidtávú lakásbérlés lehetősége, s ez mára már igazi konkurenciát jelent a szállodáknak, moteleknek és apartmanoknak.

Nevenka Peić, a szabadkai Cenzar ingatlaniroda tulajdonosa a Magyar Szónak elmondta, hogy az utóbbi években megnövekedett a Szabadkára látogató turisták száma, és közülük egyre kevesebben keresik a szállodákat. Nem véletlenül, hiszen az úgynevezett stan na dan lakások árai nagyon kedvezőek, sokszor olcsóbbak a hotelek díjainál. Eközben hosszú távra kiadó lakást szinte alig lehet találni.

Szabadkai utcakép

Fotó: Wikimedia Commons

„Sok szabadkai szinte tökélyre fejlesztette kiadandó ingatlanjait, és apartmanokként kínálja őket napi 10-40 euróért. A külvárosban tanyákat, hétvégi házakat is bérbe adnak egy-két napra születésnapokra, bulikra. Az efféle vállalkozás teljesen legálissá vált Szerbiában.

Általányadót kell fizetni ugyan, de az nem jelent nagy terhet a vállalkozóknak,

mert nem a vendégek számától függ, hanem az ágyak számától, amire éves adót vetnek ki. A legújabb információk szerint ez ágyanként 3000 dinárt (9000 forintot) tesz ki évente” – mondta Nevenka Peić.

Kapcsolódó cikkek