Alvásbarát szállodák

Forrás: turizmus.com

 2018. március 22. 10:54

Három hazai szálloda elismerésben részesült az alvásbarát körülmények példamutatóan magas szintű megvalósításáért.

Az Európai Orvosi Minősítési Akkreditációval rendelkező Budapesti Alvásdiagnosztikai és Alvásterápiás Központ védnökségével megvalósuló program célja az alvási lehetőségeket kínáló szállásadók figyelmének a felhívása a kulturált és szakszerű hálószobák, hálóhelyek kialakítására, miközben értékeli és minősíti az ezen a téren a legjobbakat.

A World Association of Sleep Medicine (WASM) magyarországi partnerei, jelenleg a Magyar Alvás Szövetség  mentorálja a projektet. A zsűri tagjai alvásszakemberek, szomnológusok és szállodai munkatársak, akik egy igen szigorú kritériumrendszer alapján minősítenek.

A díjazottak és a díjátadók

Fotó: turizmus.com

A jelölő bizottság az idén a javasolt 38 szálláshely közül választotta ki azokat, amelyek megfelelő minőségi feltételeket hoznak létre a pihentető alvás biztosítására. Az idei díjazottak: Aria Hotel és Hotel Moments, Budapest valamint Four Points by Sheraton, Kecskemét.

A nemzetközi minősítésű elismeréseket Dr. Niklai Ákos, a HOTREC alelnöke, dr. Kiss-Róbert Richard, a Sleepworld Program nemzetközi igazgatója és G. Németh György, a World Sleep Day Hungary Program és a Magyar Alvás Szövetség elnöke adták át.