Bezárt a Boci Tours

Forrás: turizmus.com

 2015. október 30. 18:17

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Kereskedelmi Hatóság a napokban vizsgálat alá vonta a Boci Tours Utazásszervező és Szolgáltató Kft. (1224 Budapest, Tátra utca 18., Cg: 01-09-193072) utazásszervezői tevékenységét, és engedélyének visszavonásáról döntött.

Az utazási iroda hatósági ellenőrzése során megállapítást nyert, hogy a vállalkozás nem képes utasai el- és hazautaztatását önerőből biztosítani - áll az MKEH közleményében. Az utazási irodának külföldön tartózkodó utasai ugyan nincsenek, azonban az október 27-én induló utazásra, illetve a későbbi időpontokra tervezett utazásokra befizető utasok már nem tudták ill. nem tudják a vonatkozó szolgáltatásokat igénybe venni, az általuk megrendelt utazásokat az utazási iroda pénzügyileg nem rendezte.

Emiatt az MKEH az utazási iroda utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta, a vállalkozót törölte a hatósági nyilvántartásából és a tevékenysége további folytatását megtiltotta. A döntés 2015. október 27. napjától jogerős és végrehajtható. Az utazási iroda a döntés értelmében további utazásokat már nem szervezhet, nem értékesíthet, utazásokra előlegeket, részvételi díjakat nem fogadhat el.

A kárrendezéssel összefüggő vagyoni biztosítékot elsődleges helytállóként az Union Vienna Insurance Biztosító Zrt.-Meira Kft., másodlagos helytállóként az Európai Utazási Biztosító Zrt. biztosítótársaság szolgáltatja. Az utazási iroda saját szervezésű útjaival kapcsolatos kárigényeiket az utasok az Union Vienna Insurance Biztosító Zrt.- Meira Kft. és az Európai Utazási Biztosító Zrt. biztosítótársaságoknál jelenthetik be, illetve kérhetnek további felvilágosítást.

A Boci Tours 2014-ben, kifejezetten hajóutak közvetítésére alakult, és abban bízott, hogy kis irodaként a sokszor alig három napig élő akciók alatt gyorsabban, rugalmasabban tudja majd kiszolgálni vásárlóit. Ehhez a szakmai hátteret az iroda élére tavaly decemberben igazolt Óhidy Krisztina, a Neckermann hajós üzletágának volt vezetője adta. Korábban a turizmus.com -on azt írtuk, hogy Óhidy Krisztina, a Neckermann hajó üzletágának volt vezetője 2014 decemberétől saját cégében, a Takács Istvánnal és Takács Balázzsal közösen alapított BOCI Tours-ban (nem keverendő össze a BOCI Travellel) folytatja tevékenységet. A cég főprofilja a hajós utak értékesítése, direkt szerződéssel rendelkeztek az MSC, NCL, Star Clipper, Seadream társaságokkal.

A cég ügyvezetőit lapzártánkig nem értük el, az iroda weboldala már nem üzemel.


A Boci Tours nem keverendő össze a Boci Travellel, amelyet a BOCI Travel Kft. 2006-ban alapította. 2011-ig utazási irodaként, azóta Online Irodaként működik, tehát csak interneten, ill. telefonon történt egyeztetés alapján fogadnak el jelentkezéseket. A 2012–es évben főként zárt csoportos utakat szerveztek, 2013-tól egyéni utakat is indítottak. Buszos körútjaikra létrehozták a Boci Trans márkanevet (www.bocitrans.hu). Az irdoda 2014-ben felvette a palettára a hajós utakat is, ma is működik.