Családbarát és wellness-szállodákat is minősítettek a Hotelstarsban

Forrás: turizmus.com

 2019. július 18. 09:40

Egy híján 70 Hotelstars-védjegyet osztottak ki a hazai szállodáknak eddig 2019-ben, négy-négy hotel családbarát, illetve wellness minősítést is szerzett.

Mint az a szállodák körében ismert, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2012-ben kötött megállapodása szerint a 17 tagországban használt Hotelstars Union európai minősítő rendszert – nemzeti szállodai tanúsító védjeggyé emelve – alkalmazzák a hazai szállodák minősítésére.

A Hotelstars minősítés összesen 270 feltétel teljesítésén alapul. Ezeket többek között a vendégek körében végzett felmérések alapján dolgozták ki, így megfelelnek a mai kor igényeinek, a vendégek elvárásainak. Jelenleg 350 magyar szálloda rendelkezik érvényes Hotelstars-védjeggyel.

Ma 350 szállodának van Hotelstars-minősítése Magyarországon

Fotó: pixabay.com

Az MSZÉSZ hírlevele szerint a Hotelstars Minősítő Bizottság javaslata alapján a Bíráló Bizottság 2019-ben eddig 69 védjegyet adományozott az alábbi kategóriákban:

- 1 db egycsillagos

- 3 db kétcsillagos

-18 db háromcsillagos,

- 8 db három csillag superior

- 25 db négycsillagos

- 6  db négy csillag superior

- 3 db négycsillagos

- 1 db háromcsillagos wellness

- 2 db arany fokozatú családbarát védjegy

- és 2 db ezüst fokozatú családbarát védjegy.

Az MSZÉSZ a közelmúltban új minősítési rendszert dolgozott ki a családbarát hotelek számára, az első szállodák, amelyek megkapták a minősítést: Kolping Hotel Spa & Family Resort (arany), a Tisza Balneum Hotel (ezüst), a Velence Resort & Spa (arany) és a Wellness Hotel Katalin (ezüst).

Wellness minősítést kapott az Aquaworld Resort Budapest (4*), a NaturMed Hotel Carbona (4*), a Termálhotel Martfű (3*) és a Wellness Hotel Katalin (4*).

A teljes listát és az adományozott minősítéseket  ebben a dokumentumban találja.