Egyedi herendi porcelán készült a Greshambe

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 24. 12:14

A Four Seasons Hotel Gresham Palota egy közös porcelánkészlet létrehozásának erejéig együttműködésre lépett a Herendi Porcelánmanufaktúrával.

Budapest szívében tavaly ősszel nyitotta meg kapuit a Múzsa, a Four Seasons Hotel Gresham Palota kézműves szecessziós koktélbárja, amely időutazásra hív: az ételek, italok, a kiszolgálás mind Budapest aranykorát, a múlt századfordulót idézik. Megkóstolhatjuk a kor tökéletes cukrászremekeit is, modern köntösben. Menyhárt Attila cukrászséf most olyan különleges ázsiai alapanyagokból készít édességeket a Múzsában, amelyeket sehol máshol nem kínálnak a városban.

De nemcsak a sütemények különlegesek – a porcelán is, amin érkeznek. A desszertkülönlegességeket a Herendi Porcelánmanufaktúra „The Royal Garden” elnevezésű, kézzel festett porcelánjain kínálják.

Desszertkülönlegességek herendi porcelánon

Fotó: Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

„Mikor megálmodtuk a Múzsát, az ország gazdag kulturális örökségéből inspirálódtunk, elsődleges célunk volt, hogy bemutassuk az itt élő tehetséges művészek munkáit” – idézi a szálloda közleménye Yves Giacomettit, a Four Seasons Hotel Gresham Palace igazgatóját. – Ezért dolgoztunk együtt helyi cégekkel a bár megépítésén, kértünk magyar tervezőt az egyenruha megalkotására és az üvegáru megálmodására. Helyi alapanyagokból készülnek a koktélok és az ételek is, és a bár összes dolgozója magyar. Már a kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy az ételeket Herendi porcelánon tálaljuk majd: a termékek minősége, részletgazdagsága és a csapat kiváló munkája, ügyessége felülmúlhatatlan.”

A közös munkagyümölcseként létrejött GRAM szett különlegessége a Gresham-palota mozaikjai által ihletett pikkelyes minta. E minták egymás felé közeledve a lobbira emlékeztetnek, a keret pedig a Múzsa arany-türkiz színvilágát idézi.

A GRAM készlet egyik darabja

Fotó: Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

„Egyedi, kézi készítésű herendit terveztünk, egyedi helyre, a Greshambe. A Gresham-minta tradíciói a 19. századi távol-keleti motívumokhoz nyúlnak vissza, a 21. századi innovációt pedig Vilmos herceg és Kate hercegnő angliai esküvőjére nászajándékként átadott herendi Royal Garden minta részletei adják” – mondta el Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója.